facebook's logo    Twitter's logo

Πως να πραγματοποιήσετε τις επιθυμίες σας και να πετύχετε τους στόχους σας εύκολα & γρήγορα

Πραγματοποίηση επιθυμιών και στόχων, εύκολα & γρήγορα

Χαρακτηριστικό των ανθρώπων και κινητήρια δύναμη τους μοιάζει να είναι οι επιθυμίες. Πραγματοποιήσιμες ή μη, οι επιθυμίες μας είναι οι αιτίες για τα περισσότερα συναισθήματα και πράξεις μας καθώς και λόγος της ύπαρξης μας. Ποιοι είναι όμως οι παράγοντες που επιτρέπουν σε κάποιες επιθυμίες να πραγματοποιούνται ενώ σε άλλες όχι, σύντομα ή αργά και τι ρόλο παίζουμε εμείς σε αυτό;

Ο ρόλος μας φυσικά είναι πρωταγωνιστικός, αφού από εμάς εξαρτώνται όλα, παρόλο που η φυσική κι η χημεία μοιάζει να μας οριοθετούν η να περιορίζουν κάποιες δυνατότητες μας, εμείς θα πατήσουμε στη βάση του "όλα είναι δυνατόν να συμβούν" και θα αναλύσουμε τη δική μας δύναμη και ικανότητα επί του θέματος σε συνεργασία με τους νόμους της φύσης, έχοντας στο μυαλό μας ότι τα πάντα είναι ενέργεια που δονείται σε διάφορες συχνότητες, καθώς κι ότι η κάθε συχνότητα έλκει όμοιες της. Κάποιοι κάνουν τα πάντα για να πετύχουν αυτό που θέλουν και συνήθως προσπαθούν με πράξεις, όμως είναι ο δύσκολος τρόπος να το κάνεις. Εμείς προτείνουμε η πρώτη κίνηση να γίνει νοητικά, έτσι ώστε η πράξη να είναι εμπνευσμένη.

Η κάθε επιθυμία έχει διαφορετική συχνότητα. Αλλά κι η συχνότητα που βρισκόμαστε όταν αρχικά γεννιέται η επιθυμία είναι επίσης διαφορετική από αυτήν που ήμαστε όταν πραγματοποιείται. Οπότε η απόσταση ανάμεσα σε εμάς και τους στόχους μας είναι καθαρά ενεργειακή. Όσο μεγαλύτερη είναι η επιθυμία μας, τόσο μεγαλύτερη συνήθως κι η διαφορά στις συχνότητες. Για να δούμε να πραγματοποιείται η επιθυμία μας, αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να συντονιστούμε στην συχνότητα αυτού που θέλουμε, όπως συντονιζόμαστε σε κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό που μας αρέσει, κι έτσι είμαστε στην ιδανική θέση να λάβουμε την έμπνευση για το επόμενο βήμα, πράξη ή την ιδέα που θα μας οδηγήσει στον επιθυμητό για εμάς προορισμό. Πώς μπορούμε να συντονιστούμε λοιπόν σε μια συχνότητα πολύ μακρινή από αυτή στην οποία βρισκόμαστε; Αν νιώθουμε θλίψη, πως μπορούμε να συντονιστούμε στη χαρά;

Όπως καταλαβαίνουμε οι σκέψεις και τα συναισθήματα μας, μας δείχνουν να καταλάβουμε σε τι συχνότητα βρισκόμαστε. Κι όταν καθοδηγούμε τη σκέψη ακολουθεί το συναίσθημα, π.χ. όταν θυμηθούμε μια ανάμνηση από την παιδική μας ηλικία, νιώθουμε παράλληλα τη συχνότητα της σκέψης, αν είναι ευχάριστη η δυσάρεστη κι όλες τις υποκατηγορίες αυτών των βασικών συναισθημάτων. Κι όλοι έχουμε την ικανότητα να καθοδηγήσουμε την σκέψη μας. Με τον ίδιο τρόπο που θα επισκεφτούμε συνειδητά μια ανάμνηση, ένα όνειρο ή μια ιδέα, έτσι μπορούμε να καθοδηγήσουμε τις σκέψεις, στην πραγματοποίηση του ποθητού, δηλαδή στη συχνότητά του. Σε επιθυμίες που είναι μεγαλύτερες όμως, δυσκολευόμαστε διότι, όπως προαναφέραμε, η απόσταση συχνοτήτων ανάμεσα σε εμάς και τους στόχους μας, είναι μεγαλύτερη, με εμάς να στεκόμαστε στο αρχικό εκείνο σημείο που τις πρώτο-ποθήσαμε. Η φαντασία βοηθάει σε αυτήν την περίπτωση, για να πάρουμε μια γεύση της ποθητής αίσθησης αλλά πολλές φορές δεν μπορούμε καν να φανταστούμε αυτό που θέλουμε για να καθοδηγήσουμε τη σκέψη μας εκεί, διότι είμαστε ενεργειακά στην αντίθεση αυτού που θέλουμε, συχνά σε τέτοιο βάθος, που δεν φαίνεται ή νιώθεται τίποτα άλλο εκτός αυτής της συχνότητας.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας σε τέτοιες στιγμές;

Ας δούμε αρχικά τι κάνουμε λάθος ή με άλλα λόγια με ποιόν τρόπο εμποδίζουμε η καθυστερούμε τις επιθυμίες μας:

Φόβος της αποτυχίας. Όταν φοβόμαστε ότι δεν θα γίνει αυτό που θέλουμε, ή ότι θα γίνει ή θα συνεχίζει να γίνεται αυτό που δεν θέλουμε, χτίζουμε έναν ενεργειακό και νοητικό τοίχο αντίστασης, που δεν μας αφήνει καν να φανταστούμε, να νοιώσουμε και να δημιουργήσουμε τη συχνότητα της επιτυχίας.

Τα πιστεύω μας. Εμείς οι άνθρωποι τείνουμε να βγάζουμε συμπεράσματα, δημιουργώντας διάφορα πιστεύω που τα χρησιμοποιούμε ως βάση για μεγαλύτερα συμπεράσματα, ή για να καταλάβουμε κάτι. Είναι τόσο φυσικός μηχανισμός που δεν παρατηρούμε καν ότι το κάνουμε ή τι συνέπεια μπορεί να έχει. Είναι φυσικά από τα πιο χρήσιμα εργαλεία της αντίληψης, αφού έτσι εξελισσόμαστε, πολλά πιστεύω μας όμως λειτουργούν εις βάρος μας και τα κουβαλάμε μια ζωή χωρίς καν να αντιλαμβανόμαστε ότι μπορούμε να τα αλλάξουμε. Π.χ. αν πιστεύουμε ότι τα χρήματα αποκτιούνται μετά από σκληρή εργασία, ενώ τα επιθυμούμε, περιορίζουμε τον εαυτό μας, στο να τα αποκτήσουμε μόνο έτσι, ένα πιστεύω που επαναβεβαιώνεται, αλλά στην ουσία λειτουργεί ως ένας φαύλος κύκλος, φτιαγμένος και εξασκημένος από εμάς.

Αντίδραση στη μη ποθητή πραγματικότητα. Το πιο δύσκολο να αποφύγουμε είναι μια πραγματικότητα που δεν θέλουμε αλλά εμφανίζεται καθημερινά μπροστά μας, το επαναλαμβανόμενο μοτίβο σκέψης που ενώ μας βοηθάει να επιθυμούμε, ταυτόχρονα μας κρατάει στο ίδιο σημείο, με την επιθυμία να μεγαλώνει παράλληλα με τη δυσφορία μας και με αποτέλεσμα να μένουμε αδρανής.

Για να ξεπεράσουμε τους φόβους αποτυχίας των στόχων μας, να αντικαταστήσουμε τα πιστεύω μας σε άλλα που μας βοηθάνε και να αποφύγουμε την αντίδραση σε μη επιθυμητές πραγματικότητες, αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να εργαστούμε με τον εαυτό μας και να εξασκήσουμε τις επιθυμητές συχνότητες. Ο χρόνος που χρειάζεται η εξάσκηση ποικίλει και είναι ανάλογος με το που βρισκόμαστε τώρα ενεργειακά, σε πόσο αρνητικές ή θετικές σκέψεις συχνάζουμε και πόσο καλά εξασκημένα ήταν τα προηγούμενα συμπεράσματα που μας εμποδίζουν.

Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να εξασκηθούμε καλύτερα και ευκολότερα στις συχνότητες που επιθυμούμε:

Γενικοποίηση. Όταν φτάνουμε στο σημείο όπου η επιθυμία μας, μας προκαλεί δυσφορία, είναι πολύ βοηθητικό να γενικοποιούμε τις σκέψεις μας επί του θέματος και να τις παρατηρήσουμε από απόσταση, σαν να μην είναι δικές μας. Ένας τρόπος για να κατανοήσουμε καλύτερα αυτό το εργαλείο της γενικοποίησης, είναι να παρομοιάσουμε εμάς με έναν φωτογράφο, που όταν βρίσκει κάτι που επιθυμεί να φωτογραφίσει, εστιάζει με την φωτογραφική μηχανή πάνω του, όπως εμείς στους στόχους μας, αλλά εάν η εικόνα λόγω της εστίασης θολώσει, όπως συμβαίνει πολλές φορές με τις φωτογραφικές μηχανές αλλά και με εμάς, ο φωτογράφος θα ξε-εστιάσει το στόχο του, για να ξανα εστιάσει όταν θα είναι πιο σταθερός. Το ίδιο ισχύει και για εμάς. Γενικοποιούμε λοιπόν τις σκέψεις μας, βλέπουμε την εικόνα από απόσταση και μόλις ήμαστε συναισθηματικά πιο σταθεροί, μπορούμε να επικεντρωθούμε στις επιθυμίες μας, εξασκώντας τις επιθυμητές συχνότητές τους.

Καλό ξεκίνημα. Ξεκινάμε την ημέρα μας θετικά, για να υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να συνεχιστεί θετικά κι έτσι όταν θα επικεντρωθούμε στους στόχους μας, θα ήμαστε ενεργειακά κοντά, χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια να συντονιστούμε σε αυτούς. Στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχουν συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε την ημέρα σας όπως επιθυμείτε, προς όφελός σας.

Ένας στόχος τη φορά. Οι περισσότεροι άνθρωποι ήμαστε γεμάτοι επιθυμίες και πολλοί στόχοι μας είναι παλιοί ενώ αποκτάμε καινούργιους συνεχώς, με εμάς απλά να τους συνειδητοποιούμε έχοντας μια συναισθηματική αντίδραση. Όμως έχοντας τόσες πολλές επιθυμίες και στις περισσότερες να κρατάμε αντίσταση, μέσα σε μια καθημερινότητα γεμάτη με ανθρώπους και θέματα για εστίαση, ίσως νιώθουμε ότι είναι αδύνατο να προλάβουμε να εξασκήσουμε τις επιθυμητές συχνότητες των στόχων μας, αλλά και χρόνος να υπάρχει, ίσως παρουσιαστεί σύγχυση ενεργειών, αφήνοντας μας μπερδεμένους και εξαντλημένους. Γι αυτό μια πολύτιμη συμβουλή, ιδιαίτερα σε όσους έχουν πολλούς στόχους και γεμάτη μέρα, είναι να επικεντρώνεστε σε ένα στόχο την φορά, για κάμποση ώρα συνεχόμενα, για να δώσετε έτσι χρόνο στον εαυτό σας, τη σκέψη σας και τον εγκέφαλό σας, να χτίσει ή αλλιώς να ταξιδέψει στη συχνότητα μιας συγκεκριμένης επιθυμίας όπου και θα αρχίσει να αναπτύσσει τα απαραίτητα νέα νευρωνικά δίκτυα.

Σημειώσεις. Γράψτε κάπου τους στόχους ή/και τις επιθυμίες σας καθώς και το γιατί θέλετε αυτό που θέλετε. Αναλύστε πως θα αισθανθείτε όταν το αποκτήσετε, γράψτε όσο περισσότερα μπορείτε, δίνοντας έτσι χρόνο στον εαυτό σας να εστιάσει σε μεγαλύτερο βάθος εκεί.

Οραματισμός. Χρησιμοποιείστε την φαντασία σας και οραματιστείτε αυτά που θέλετε. Με αυτόν τον τρόπο θα έρθετε πιο κοντά στους στόχους σας και θα απολαύσετε τη στιγμή αλλά και τις επιθυμίες σας. Εάν η σκέψη σας σκοντάψει σε αρνητικά μονοπάτια, χρησιμοποιείστε το εργαλείο της γενικοποίησης. Ο οραματισμός είναι από τις καλύτερες εξασκήσεις συχνοτήτων και παράλληλα είναι ψυχαγωγικός. Με την κάθε ευκαιρία λοιπόν, οραματιστείτε και μόλις συντονιστείτε αναλύστε κι αποθηκεύστε τα συναισθήματα αυτών των ευχάριστων για εσάς σκέψεων, μιας και είναι ο κύριος λόγος του γιατί θέλετε αυτά που θέλετε. Ακόμη πιο βοηθητικό είναι να φτιάξετε ένα πίνακα οραματισμού που θα γράψετε ή θα τοποθετήσετε φωτογραφίες αυτών που θέλετε, βάζοντας τον κάπου που θα τον βλέπετε καθημερινά και θα σας θυμίζει την αίσθηση των στόχων σας.

Προσποίηση. Η προσποίηση δεν είναι εύκολη για όλους, αλλά είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο. Εάν σας είναι δυνατό να φέρεστε σαν να έχετε αυτό που θέλετε, όχι μόνο στους άλλους, αλλά κυρίως στις σκέψεις σας, τότε βρισκόσαστε σε πολύ μικρή απόσταση από τους στόχους σας. Η προσποίηση, εάν είναι πετυχημένη και σας βοηθάει να νιώθετε ότι έχετε αυτό που θέλετε, είναι πιο δυνατή κι από τον οραματισμό, μιας και ενεργειακά, σας τοποθετεί ακριβώς εκεί που θέλετε να είστε. Κι ο χρόνος που θα χρειαστεί για να δείτε τις επιθυμίες σας να πραγματοποιούνται θα είναι πολύ λίγος. Όσο περισσότερο παίζετε το παιχνίδι της προσποίησης, τόσο περισσότερο εξασκήστε κι ετοιμάζεστε για ότι έρχεται, χωρίς να δίνεται χρόνο στον εαυτό σας να φέρεται, ως συνήθως, χωρίς αυτά που θέλετε.

Αυτοί είναι μερικοί τρόποι και εργαλεία που αποδείχθηκαν πολύ βοηθητικά σε πολλούς ανθρώπους οι οποίοι συνεχίζουν να τους χρησιμοποιούν για να προσεγγίζουν τις επιθυμίες τους. Παρόλα αυτά υπάρχουν κι άλλοι πολλοί τρόποι, όσοι και χαρακτήρες ανθρώπων και στον καθένα μπορεί να ταιριάξει κάτι άλλο, όπου θα ανακαλύψει μόνος του. Στην ουσία η όλη διαδικασία από την γέννηση της επιθυμίας/στόχου μέχρι την πραγματοποίηση της είναι ένα ταξίδι, το οποίο κάποιοι άνθρωποι δεν το ξεκινάνε καν. Κι αυτό είναι προσωπική ελευθερία του καθένα. Ένα βήμα όμως αρκεί κι η μία σκέψη φέρνει την άλλη όπως και μια συχνότητα φέρνει κι άλλη παρόμοια της, με την ενέργεια να μοιάζει να κινείται με αντανακλάσεις. Κι όταν φτάνουμε στον προορισμό μας, γεννιούνται νέες επιθυμίες, νέα ταξίδια, ώσπου κάποια στιγμή όλοι μας συνειδητοποιούμε, ότι το ταξίδι είναι αυτό που θέλουμε, κι η επιθυμία είναι η αφορμή για να το ξεκινήσουμε.

, για το Blackstate.gr
Μοιραστείτε τη σελίδα στο:
Facebook | Twitter