facebook's logo    Twitter's logo

Φαντάσου μια Ελλάδα όπου...

Μια Ελλάδα όπου όλα είναι στην εντέλειαΕπεξήγηση εικόνας: Η τίμηση (δάφνη) της ισότητας και της δικαιοσύνης (ζυγαριές), και της πνευματικής ανάπτυξης, μόρφωσης και παιδείας (κουκουβάγια) στην Ελλάδα.

Μιας και έχουμε την δυνατότητα να φανταστούμε ό,τι θέλουμε και αφού όλα ξεκινάνε από τη φαντασία, ας κάνουμε το πρώτο βήμα, έστω έτσι. Θυμήσου πως, τα πλάνα, οι ιδέες, οι πράξεις, αρχικά είναι όλα δημιουργίες της φαντασίας. Χωρίς αυτήν δεν θα γινόταν τίποτα, δεν θα υπήρχε καμία πρόοδος και όλα στη ζωή μας θα ήταν στάσιμα. Αφού μπορείς όμως...

Φαντάσου μια Ελλάδα όπου...


 1. Η θετικότητα, η πολιτική διαφάνεια, η φιλοσοφία, ο επιστημονικός τρόπος σκέψης, οι νέες ιδέες και οι πραγματικές αξίες, γίνονται παραδειγματισμός.

 2. Όλοι οι άνθρωποι τηρούν μια ηθική και λογική συμπεριφορά, σεβόμενοι τους συνανθρώπους τους και την οποιαδήποτε διαφορετικότητά τους, όπως και τις υπόλοιπες μορφές ζωής και γενικά το περιβάλλον.

 3. Οι πολιτικοί δεν είναι μαριονέτες τρίτων και κούκλες της δημοσιότητας, αλλά πραγματικοί πολιτικοί με μόνο στόχο την πρόοδο και στήριξη της χώρας.

 4. Τα ανούσια κόμματα που τρώγονται μεταξύ τους σαν μικρά παιδάκια της παλαιολιθικής εποχής, χάνοντας τον πολύτιμο χρόνο τους (και χρόνο μας), δεν υπάρχουν πια.

 5. Η κυβέρνηση αποτελείται μόνο από ομάδες άξιων ανθρώπων με επιστημονική και ηθικά φιλοσοφική νοημοσύνη και συνείδηση, οι οποίοι περνούν πρώτα από ειδικά επιστημονικά τεστ αξιολόγησης της καταλληλότητάς τους, και όχι ομάδες ανθρώπων που εκλέχθηκαν μόνο λόγο δημοσιότητας, συγγενικότητας, και οποιασδήποτε άλλης φιλικής σχέσης μεταξύ τους.

 6. Η διαφθορά έχει φθαρεί.

 7. Η κυβέρνηση δεν δέχεται εντολές από τρίτους που βρίσκονται έξω από τα σύνορα της χώρας. Δέχεται μόνο προτάσεις που συμβάλλουν στη γενική πρόοδο της χώρας και των πολιτών της.

 8. Η κυβέρνηση τηρεί το λόγο της και εργάζεται για το πραγματικό κοινό όφελος των πολιτών και όχι μόνο το όφελος των πολιτικών ή/και τρίτων.

 9. Η κυβέρνηση έχει συνειδητοποιήσει επιτέλους πως η υπέρ-φορολόγηση είναι το κυριότερο πρόβλημα που εμποδίζει την επίλυση του οικονομικού προβλήματος της χώρας.

 10. Η δυνατότητα δημιουργίας και λειτουργίας επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών είναι πια φιλική και υποστηρικτική, χωρίς το χάος της γραφειοκρατίας και της εξευτελιστικής πολυεπίπεδης φορολόγησης που σήμερα είναι η κύρια αιτία καθόδου της χώρας και της φυγής πολλών πολιτών προς το εξωτερικό.

 11. Η εγχώρια παραγωγή αγαθών και τεχνολογίας είναι σοφά ανεπτυγμένη και διευρύνεται συνεχώς, προσφέροντας δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα την εξάλειψη των παράλογων εισαγωγών και παράλληλη αύξηση των εξαγωγών.

 12. Το εκπαιδευτικό σύστημα εκπαιδεύει, δεν παιδεύει. Κάνοντας τους μαθητές να θέλουν πραγματικά να βρίσκονται εκεί και όχι να το αποφεύγουν. Ένα σύστημα που προσφέρει σοφές επιλογές και όχι τα αναγκαστικά «πρέπει» που τοποθετούν τη διαφορετικότητα του κάθε ατόμου σε ένα καλάθι επίπεδης πληροφορίας.

 13. Η φιλοσοφία και άλλα μαθήματα θετικής ηθικής και νοητικής ανάπτυξης επιτέλους συμπεριλαμβάνονται στις επιλογές των προγραμμάτων διδασκαλίας της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 14. Τα κρατικά πανεπιστήμια είναι ευχάριστοι χώροι όπου οι φοιτητές μπορούν να συγκεντρωθούν νοητικά στις διδασκαλίες και όχι στο χάος γύρο τους. Δεν είναι πια χώροι συγκέντρωσης «πολιτικής» κόντρας, διαφορών, συνεχών καταλήψεων, βανδαλισμού, διακίνησης ουσιών και εγκληματικότητας.

 15. Τα ΜΜΕ είναι ανεξάρτητα και προβάλουν τη πραγματικότητα, μια μη στρεβλωμένη και αληθινή ενημέρωση χωρίς να παπαγαλίζουν (για συμφέροντα τρίτων και μη) ό,τι άχρηστο και μη αληθές τους «είπαν» να παπαγαλίσουν. Οι παραβάτες τιμωρούνται άμεσα.

 16. Τα ελεύθερα κανάλια της τηλεόρασης προβάλουν ενδιαφέρων και υψηλού επιπέδου υλικό που ανεβάζει το επίπεδο νοημοσύνης και όχι το ακριβώς αντίθετο όπως συμβαίνει μέχρι τώρα.

 17. Υπάρχουν επιλογές ραδιοφώνων που μπορούν να μεταδίδουν ποικιλίες μουσικής, από τα εκατοντάδες χιλιάδες κομμάτια που υπάρχουν και όχι 10 συγκεκριμένα κομμάτια 24 ώρες το 24ωρο 365 ημέρες το χρόνο.

 18. Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται περισσότερο να ανακαλύψουν και να εξερευνήσουν εσωτερικά τον πραγματικό τους εαυτό, παρά να κρίνουν τον διπλανό τους και τους άλλους.

 19. Υπάρχουν πάρκα σε κάθε περιοχή, όχι τσιμεντόπαρκα με τρία δεντράκια να ξεπροβάλλουν από το πουθενά, αλλά πάρκα κανονικά, με πολύ πράσινο το οποίο βοηθάει την ατμόσφαιρα της κάθε περιοχής και την παραγωγή οξυγόνου, όπου μπορείς να νοιώσεις την φύση χωρίς να χρειάζεται αναγκαστικά να φύγεις από την πόλη.

 20. Οι άνθρωποι πετάνε τα ανακυκλώσιμα στους κάδους ανακύκλωσης, και τα σκουπίδια στους κάδους σκουπιδιών, όπως αρμόζει.

 21. Οι παραλίες και όλοι οι δημόσιοι χώροι παραμένουν πάντα καθαροί γιατί οι άνθρωποι σέβονται το περιβάλλον και τους υπόλοιπους ανθρώπους.

 22. Οι καπνιστές σέβονται τους υπολοίπους ανθρώπους και δεν καπνίζουν πια σε κλειστούς χώρους αδιαφορώντας για την υγεία και τις επιλογές των άλλων.

 23. Οι οδηγοί, πριν τη λήψη του διπλώματος μετά τα μαθήματα και τις τυπικές θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις, επιπλέον περνούν από εξειδικευμένα τεστ αξιολόγησης του επιπέδου της αντίληψης του χώρου και της λογικής και ηθικής νοημοσύνης τους. Επιτέλους δεν υπάρχουν αυτοί που δεν χρησιμοποιούν το φλας όπως αρμόζει ή καθόλου, ούτε αυτοί που παρκάρουν όπως να' ναι και όπως γουστάρουν, ούτε αυτοί που δεν παραδέχονται τα λάθη τους όταν φταίνε, κτλ.

 24. Η αστυνομία κάνει πραγματικά τη δουλειά της, όπως πρέπει, χωρίς ίχνη διαφθοράς ή κατάχρησης εξουσίας.

 25. Οι κορυφαίες αναζητήσεις των Ελλήνων στη μηχανή αναζήτησης της Google έχουν αλλάξει και αντικαταστάθηκαν με όρους αναζήτησης προοδευτικής, πνευματικής και εκπαιδευτικής γνώσης. Το ίδιο και οι ελληνικές «τάσεις» στο Youtube.

 26. Οι Έλληνες σχολιάζουν κάτι αφού πρώτα αποκτήσουν πλήρης εικόνα της πληροφορίας που σχολιάζουν (πχ κάποιο άρθρο) και όχι διαβάζοντας μόνο τον τίτλο.

 27. Οι περισσότεροι Έλληνες σταμάτησαν να διαπληκτίζονται μεταξύ τους στα σχόλια του ίντερνετ και επιτέλους υπάρχει ένα όμορφο επίπεδο διαλόγου.

 28. Οι φανατικοί οπαδοί των ομάδων επιτέλους σταμάτησαν να βλέπουν τους αγώνες και τις αντίπαλες ομάδες ως πολέμους επιθετικής βίας και προβολής ανασφαλειών. Έχουν καταλάβει πια πως οι προηγούμενες ενέργειές τους ήταν προϊόν της κοινωνικής συμμόρφωσης. Οι φίλαθλοι μπορούν να πηγαίνουν και να βλέπουν τους αγώνες υποστηρίζοντας τις ομάδες τους σαν άνθρωποι.

 29. Οι ιστοσελίδες σαβούρας που βασίζονται σε τίτλους «δολώματα» κλείνουν λόγο έλλειψης επισκεψιμότητας, επειδή η νοημοσύνη των Ελλήνων προόδεψε.

 30. Όσοι είχαν φύγει στο εξωτερικό λόγο κρίσης για να δουν ένα καλύτερο μέλλον, γυρίζουν πίσω στην Ελλάδα, γιατί τώρα πια είναι όλα καλύτερα απ' ότι στις άλλες χώρες.

Πέραν της φαντασίας και παρ' όλο που η παλαιά «ιδεολογία» τις εμποδίζει, υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι κάποιες από τις παραπάνω σκέψεις έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζονται στην Ελλάδα, σιγά σιγά μεν, αλλά τα ίχνη υπάρχουν. Αυτό σημαίνει πως σε κάποια φάση ίσως πολλά από αυτά να γίνουν όντως πραγματικότητα και επιτέλους να ζήσουμε μια πραγματική πρόοδο στην Ελλάδα. Μέχρι τότε όμως, Φαντάσου, γιατί μπορείς και η φαντασία δεν φορολογείται.

Συγγραφή άρθρου & δημιουργία εικόνας
, για το Blackstate.gr


Διαφημίσεις


Μοιραστείτε τη σελίδα στο: Facebook | Twitter | Pinterest

Διαφημίσεις

Διαφημίσεις