facebook's logo    Twitter's logo

Φαντάσου μια Ελλάδα όπου...

Μια Ελλάδα όπου όλα είναι στην εντέλειαΕπεξήγηση της φανταστικής εικόνας: Η τίμηση (δάφνη) της ισότητας και της δικαιοσύνης (ζυγαριές), και της πνευματικής ανάπτυξης, μόρφωσης και παιδείας (κουκουβάγια) στην Ελλάδα.

Μιας κι έχουμε τη δυνατότητα να φανταστούμε ό,τι θέλουμε κι αφού όλα ξεκινάνε από τη φαντασία, ας κάνουμε το πρώτο βήμα, έστω έτσι. Θυμήσου πως, τα πλάνα, οι ιδέες, οι πράξεις, αρχικά είναι όλα δημιουργίες της φαντασίας. Χωρίς αυτή δεν θα γινόταν τίποτα, δεν θα υπήρχε πρόοδος κι όλα στη ζωή μας θα ήταν στάσιμα. Αφού μπορείς όμως...

Φαντάσου μια Ελλάδα όπου...


 1. Η θετικότητα, η πολιτική διαφάνεια, η φιλοσοφία, ο επιστημονικός τρόπος σκέψης, οι νέες ιδέες και οι πραγματικές αξίες, γίνονται παραδειγματισμός.

 2. Όλοι οι άνθρωποι τηρούν μια ηθική και λογική συμπεριφορά, σεβόμενοι τους συνανθρώπους τους και την οποιαδήποτε διαφορετικότητά τους, όπως και τις υπόλοιπες μορφές ζωής και γενικά το περιβάλλον.

 3. Οι πολιτικοί δεν είναι μαριονέτες τρίτων και κούκλες της δημοσιότητας, αλλά πραγματικοί πολιτικοί με μόνο στόχο την πρόοδο και στήριξη της χώρας.

 4. Τα ανούσια κόμματα που τρώγονται ανώριμα μεταξύ τους, χάνοντας τον πολύτιμο χρόνο τους (και χρόνο μας), δεν υπάρχουν πια όπως τα γνωρίζουμε.

 5. Η κυβέρνηση αποτελείται μόνο από ομάδες άξιων κι ανοιχτόμυαλων ανθρώπων με προοδευτικά επιστημονική και ηθικά φιλοσοφική νοημοσύνη και συνείδηση, έχοντας στόχο την απόλυτη ευημερία των πολιτών και της χώρας, οι οποίοι περνούν πρώτα από εξειδικευμένα τεστ αξιολόγησης της καταλληλότητάς τους, κι όχι ομάδες ανθρώπων που εκλέχθηκαν μόνο λόγο δημοσιότητας, συγγενικότητας, και οποιασδήποτε άλλης φιλικής σχέσης μεταξύ τους.

 6. Η διαφθορά έχει φθαρεί.

 7. Η κυβέρνηση δεν δέχεται εντολές αρνητικών επιπτώσεων, από τρίτους που βρίσκονται έξω από τα σύνορα της χώρας. Δέχεται μόνο προτάσεις που συμβάλλουν στη γενική πρόοδο της χώρας και των πολιτών της.

 8. Η κυβέρνηση τηρεί το λόγο της και εργάζεται για το πραγματικό κοινό όφελος των πολιτών και όχι κυρίως το όφελος των πολιτικών ή/και τρίτων.

 9. Η κυβέρνηση έχει συνειδητοποιήσει επιτέλους πως η υπέρ-φορολόγηση μαζί με τη γραφειοκρατία και τους παράλογους νόμους, είναι τα κυριότερα πρόβλημα που αποτρέπουν την επίλυση του οικονομικού προβλήματος της χώρας.

 10. Η δυνατότητα δημιουργίας και λειτουργίας επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών είναι πια φιλική και υποστηρικτική, χωρίς το χάος της γραφειοκρατίας και της εξευτελιστικής πολυεπίπεδης φορολόγησης που σήμερα είναι η κύρια αιτία καθόδου της χώρας και της φυγής πολλών πολιτών προς το εξωτερικό.

 11. Η εγχώρια παραγωγή αγαθών και τεχνολογίας είναι σοφά ανεπτυγμένη και διευρύνεται συνεχώς, προσφέροντας δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα την εξάλειψη των παράλογων εισαγωγών και παράλληλη αύξηση των εξαγωγών.

 12. Το εκπαιδευτικό σύστημα εκπαιδεύει, δεν παιδεύει. Οι μαθητές θέλουν πραγματικά να βρίσκονται εκεί κι όχι να το αποφεύγουν. Ένα σύστημα που προσφέρει σοφές επιλογές και όχι τα αναγκαστικά «πρέπει» που τοποθετούν τη διαφορετικότητα του κάθε ατόμου σε ένα καλάθι επίπεδης πληροφορίας.

 13. Η φιλοσοφία και άλλα μαθήματα θετικής ηθικής και νοητικής ανάπτυξης επιτέλους συμπεριλαμβάνονται στις επιλογές των προγραμμάτων διδασκαλίας της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 14. Τα κρατικά πανεπιστήμια είναι ευχάριστοι χώροι όπου οι φοιτητές μπορούν να συγκεντρωθούν νοητικά στις διδασκαλίες και όχι στο χάος γύρο τους. Δεν είναι πια χώροι συγκέντρωσης «πολιτικής» κόντρας, διαφορών, συνεχών καταλήψεων, βανδαλισμού, διακίνησης παράνομων ουσιών και εγκληματικότητας.

 15. Τα ΜΜΕ είναι ανεξάρτητα και προβάλουν τη πραγματικότητα, μια μη στρεβλωμένη κι αληθινή ενημέρωση χωρίς να παπαγαλίζουν για συμφέροντα τρίτων και μη. Οι παραβάτες τιμωρούνται άμεσα.

 16. Τα ελεύθερα κανάλια της τηλεόρασης προβάλουν ενδιαφέρων και υψηλού επιπέδου υλικό που ανεβάζει το επίπεδο νοημοσύνης και όχι το ακριβώς αντίθετο όπως συμβαίνει μέχρι τώρα.

 17. Υπάρχουν επιλογές ραδιοφώνων που μπορούν να μεταδίδουν ποικιλίες μουσικής, από τα εκατοντάδες χιλιάδες κομμάτια που υπάρχουν κι όχι 10 συγκεκριμένα κομμάτια 24 ώρες το 24ωρο 365 ημέρες το χρόνο.

 18. Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται περισσότερο να ανακαλύψουν και να εξερευνήσουν εσωτερικά τον πραγματικό τους εαυτό, παρά να κρίνουν το διπλανό τους και τους άλλους.

 19. Υπάρχουν πάρκα σε κάθε περιοχή, όχι τσιμεντόπαρκα με τρία δεντράκια να ξεπροβάλλουν από το πουθενά, αλλά πάρκα κανονικά, με πολύ πράσινο το οποίο βοηθάει την ατμόσφαιρα της κάθε περιοχής και την παραγωγή οξυγόνου, όπου μπορείς να νοιώσεις τη φύση χωρίς να χρειάζεται αναγκαστικά να φύγεις από την πόλη.

 20. Οι άνθρωποι πετάνε τα ανακυκλώσιμα στους κάδους ανακύκλωσης, και τα σκουπίδια στους κάδους σκουπιδιών, όπως αρμόζει.

 21. Οι παραλίες κι όλοι οι δημόσιοι χώροι παραμένουν πάντα καθαροί γιατί οι άνθρωποι σέβονται το περιβάλλον και τους υπόλοιπους συνανθρώπους.

 22. Οι καπνιστές σέβονται τους υπολοίπους και δεν καπνίζουν πια σε κλειστούς χώρους αδιαφορώντας για την υγεία και τις επιλογές των άλλων.

 23. Οι οδηγοί, πριν τη λήψη του διπλώματος μετά τα μαθήματα και τις τυπικές θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις, επιπλέον περνούν από εξειδικευμένα τεστ αξιολόγησης του επιπέδου της αντίληψης του χώρου και της λογικής και ηθικής νοημοσύνης τους. Επιτέλους δεν υπάρχουν αυτοί που δεν χρησιμοποιούν το φλας όπως αρμόζει ή καθόλου, ούτε αυτοί που παρκάρουν όπως να' ναι κι όπως γουστάρουν, ούτε αυτοί που δεν παραδέχονται τα λάθη τους όταν φταίνε, κτλ.

 24. Η αστυνομία κάνει πραγματικά τη δουλειά της, όπως πρέπει, χωρίς ίχνη διαφθοράς ή κατάχρησης εξουσίας.

 25. Οι κορυφαίες αναζητήσεις των Ελλήνων στη μηχανή αναζήτησης της Google έχουν αλλάξει και αντικαταστάθηκαν με όρους αναζήτησης προοδευτικής, πνευματικής και εκπαιδευτικής γνώσης. Το ίδιο κι οι ελληνικές «τάσεις» στο Youtube.

 26. Οι Έλληνες σχολιάζουν κάτι αφού πρώτα αποκτήσουν πλήρη εικόνα της πληροφορίας που σχολιάζουν (πχ κάποιο άρθρο) και όχι διαβάζοντας μόνο τον τίτλο.

 27. Οι ιστοσελίδες σαβούρας που βασίζονται σε τίτλους «δολώματα» κλείνουν λόγο έλλειψης επισκεψιμότητας, επειδή η νοημοσύνη των Ελλήνων προόδεψε.

 28. Όσοι είχαν φύγει στο εξωτερικό λόγο κρίσης για να δουν ένα καλύτερο μέλλον, γυρίζουν πίσω στην Ελλάδα, γιατί τώρα πια είναι όλα καλύτερα απ' ότι στις άλλες χώρες.

Πέραν της φαντασίας και παρ' όλο που η παλαιά «ιδεολογία» τις εμποδίζει, η οποία πολλές φορές θυμίζει μεσαίωνα κι άλλες φορές όντως πηγάζει από εκεί, υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι κάποιες από τις παραπάνω σκέψεις έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζονται στην Ελλάδα, σιγά σιγά μεν, αλλά τα ίχνη υπάρχουν. Αυτό σημαίνει πως σε κάποια φάση ίσως πολλά από αυτά να γίνουν πραγματικότητα κι επιτέλους να ζήσουμε μια πραγματική πρόοδο στην Ελλάδα. Μέχρι τότε όμως, φαντάσου, γιατί μπορείς.

Συγγραφή άρθρου & δημιουργία εικόνας
, για το Blackstate.gr
Μοιραστείτε τη σελίδα στο:
Facebook | Twitter