facebook's logo    Twitter's logo

Η Τρομολαγνεία και οι χαοτικές επιπτώσεις της στην κοινωνία και το μέλλον

Tromolagneia

Τρομολαγνεία, η ενσυνείδητα και υποσυνείδητα επιβάλλουσα προβολή και διαφήμιση αρνητικών γεγονότων που δεν έχουν συμβεί και πιθανότατα να μην συμβούν ποτέ. Η τρομολαγνεία στην εποχή μας, είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο και καταστρεπτικό εργαλείο, στα χέρια ανθρώπων που δεν γνωρίζουν τις επιπτώσεις, και δυστυχώς, ακόμη και στα χέρια ανθρώπων που τις γνωρίζουν πολύ καλά.

Χρησιμοποιείται στις μέρες μας από τα ΜΜΕ όταν ο στόχος είναι να δημιουργηθεί "στρεσογόνο κλίμα" στην κοινωνία, ώστε να ενεργοποιηθούν μελετημένα στοχευμένοι κοινωνικοί μηχανισμοί με συγκεκριμένες επιθυμητές αντιδράσεις.

Χρησιμοποιείται όμως ευρέος και στον παγκόσμιο ιστό, το Ίντερνετ, όπου πολλές γνωστές ιστοσελίδες και blogs έχουνε ως βάση για την επιτυχία τους στην προσέλκυση αναγνωστών, τη χρησιμοποίηση τρομολαγνειακών μεθόδων, κατ' εξακολούθηση. Τα παραδείγματα είναι πραγματικά αμέτρητα, ιστοσελίδες και blogs που στόχο έχουν την δημιουργία τρόμου, ανησυχίας, μίσους και αντίθεσης στο νέο και το άγνωστο, την δημιουργία κλίματος ψυχολογικής "αναμονής" πολεμικών γεγονότων, και άλλα σχετικά.

Φιλοσοφική και επιστημονική προσέγγιση για τις επιπτώσεις στην κοινωνία

Η κβαντική φυσική και η αστροφυσική μας έχει αποκαλύψει (βλ: Συνέντευξη με τον Καθ. Αστροφυσικής - Δρ. Μάνο Δανέζη) πως ο κόσμος τον οποίο βλέπουμε μέσα από τα μάτια μας δεν είναι παρά μόνο οι προβολές του υποσυνείδητου και ενσυνείδητου μηχανισμού του εγκεφάλου μας σε κβαντικό επίπεδο. Όλα όσα πιστεύουμε για τον εαυτό μας και όλα όσα γίνονται στη ζωή μας σχετίζονται άμεσα και είναι το αποτέλεσμα της εικόνας που εμείς οι ίδιοι έχουμε δημιουργήσει με τα πιστεύω μας για τη ζωή μας και όλες τις δράσεις που έχουμε πάρει, είτε σκεπτικές/νοητικές/θεωρητικές είτε πρακτικές.

Φανταστείτε λοιπόν τώρα, πόσο εύκολα μπορεί να χειραγωγηθεί η ίδια η ιστορία που γράφουμε αυτή τη στιγμή στην εποχή μας, βάζοντας ταυτόχρονα εκατομμύρια ανθρώπους σε μία ενιαία ψυχολογική κατάσταση τρομολαγνείας. Εάν είστε ο άνθρωπος που πρόσεξε και κατανόησε τι έγραψα στις προηγούμενες παραγράφους, θα έχετε καταλάβει τη δημιουργική επικινδυνότητα του να απασχολούμε τη συνείδηση μας με πληροφορίες τρομολαγνείας, και ειδικά όταν αυτές διαδίδονται μαζικά.

Τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής είναι φανερά στα γεγονότα που διαδραματίζονται στα μάτια μας, γεγονότα που ελκύουμε με την στάση μας για το μέλλον μας, η οποία δυστυχώς τροποποιείτε συνεχώς είτε από υψηλά συμφέροντα, είτε από αμέλεια λόγο χαμηλού επιπέδου συνείδησης όπως συμβαίνει με πολλά sites και blogs, και πολύ συχνά από τα ΜΜΕ.

Εάν θέλετε να δείτε θετικές αλλαγές στη ζωή σας, το κλειδί βρίσκεται στη σοβαρή απόφασή σας να πάρετε τη ζωή σας στα χέρια σας και να αρχίσετε να δημιουργείτε με τη θετική στάση σας τον κόσμο που εσείς επιθυμείτε να ζήσετε. "Νιώστε" ότι το έχετε κάνει ήδη, έχετε πάρει το κοντρόλ στα χέρια σας, κατανοώντας ότι τα χέρια αυτά τα οδηγεί η συνείδηση σας. Μην αφήσετε ποτέ η συνείδηση ενός άλλου ανθρώπου να ρίξει σπόρους δικών του τρομολαγνειακών πιστεύω στη δική σας συνείδηση, γιατί οι σκέψεις είναι οι ίδιοι οι σπόροι για τα γεγονότα στη ζωή μας, κι όλοι τους κάποτε, αν τους ποτίζετε με τη συνείδηση σας, βγάζουν καρπούς.

Σταματήστε να νοιάζεστε για όλα τα αρνητικά που λέγονται και δώστε περισσότερη σημασία στο τι είναι στο χέρι σας για να προοδέψετε στη ζωή σας και να χαρίσετε την καλύτερη βάση στα παιδιά σας και το μέλλον τους, χωρίς αυτό να επηρεάσει αρνητικά άλλους. θυμηθείτε ότι η ύπαρξη βάσης θετικών γεγονότων στη ζωή σας σχετίζεται άμεσα με τη στάση σας για τη ζωή σας και το μέλλον σας. Το να σκέφτεστε όλα τα αρνητικά που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στον πλανήτη μας δεν ωφελεί ούτε διορθώνει κάτι, και το μόνο αποτέλεσμα που έχει είναι αποδεδειγμένα η δυσλειτουργία της ψυχολογικής ισορροπίας, με τελικό αποτέλεσμα την προβολή χαοτικών αρνητικών γεγονότων στη ζωή.

~ Ψάχνοντας τον Δημιουργό... θα ανακαλύψεις τον εαυτό σου.

, για το Blackstate.gr
Μοιραστείτε τη σελίδα στο:
Facebook | Twitter