facebook's logo    Twitter's logo

Τα θετικά της Κρίσης

skepsoy-blackstate-gr

Τα πάντα στη ζωή μας είναι σχετικά, το ίδιο ισχύει και για την αντίληψη μας ως προς το τι είναι για εμάς η κρίση, και εάν όντως αυτό που συμβαίνει τώρα στην εποχή μας μπορεί να ονομαστεί κρίση. Αντικαταστήστε για λίγο στην αντίληψη σας τη λέξη κρίση με τη λέξη Αλλαγή.

Υπάρχει ένα νοητικά αντιληπτό μονοπάτι, το οποίο εάν το ακολουθήσετε έχοντας θετική τη κριτική σας, θα αντιληφθείτε πως κάποιες φορές οι αρχικά αρνητικές αλλαγές έχουν μελλοντικά ένα πραγματικά θετικό αποτέλεσμα, και εάν όχι για εμάς, τότε σίγουρα για τα παιδιά μας.

Τα θετικά της ανόδου της τιμής των καυσίμων

Η άνοδος της τιμής των καυσίμων έσωσε ζωές! Οι οδηγοί οχημάτων τα τελευταία χρόνια είναι πολύ περισσότερο προσεκτικοί στην οδήγηση για αποφυγή ζημιών που οδηγούν σε οικονομικά βάρη και κύριος για εξοικονόμηση καυσίμων. Το αποτέλεσμα (το οποίο σίγουρα οι περισσότεροι θα το έχετε παρατηρήσει) είναι η μειωμένη μέση ταχύτητα σε δρόμους όπου τα παλαιότερα χρόνια, πριν το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, οι περισσότεροι οδηγοί απλά πετούσαν και τα τροχαία ατυχήματα ήτανε σχεδόν καθημερινά. Τα θανατηφόρα τροχαία έχουνε μειωθεί δραματικά!

Επιτέλους έχουμε αρχίσει να στρέφουμε τη προσοχή μας προς την εκμετάλλευση πολύ πιο οικονομικών και φιλικών για το περιβάλλον λύσεων, όπως είναι ο ηλεκτρισμός. Πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα ήδη έχουνε κυκλοφορήσει, για διάφορες απαιτήσεις, απλά και σπορ. Πολλοί από εσάς ίσως πιστεύετε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν έχουν τις δυνατότητες ισχύος που έχουνε τα βενζινοκίνητα, κάνετε όμως λάθος γιατί τα ηλεκτροκίνητα είναι στην πραγματικότητα εξαιρετικά πολύ πιο ισχυρά.

Για παράδειγμα, μια νέα εταιρία από τη Κροατία με την ονομασία Rimac Automobili, κατασκεύασε το Concept one, ένα υπέρ-πολυτελές σπορ ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο αυτό έχει κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, αποδίδει 1088 άλογα, η ροπή του είναι στα 163kg (!), και κάνει το 0-100 σε 2,8 δευτερόλεπτα. Με πλήρως φορτισμένες τις μπαταριές μπορείτε να κάνετε 600 χιλιόμετρα. Χρόνος φόρτισης μπαταριών 2 ώρες, τα έξοδα για να διανύσετε 600km είναι 2 ευρώ. Είπατε κάτι;

Αυτό είναι μόνο η αρχή. Οπότε σταματήστε να γκρινιάζετε, η άνοδος της τιμής στα καύσιμα παγκοσμίως δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα. Σταματήστε να νοιάζεστε μόνο για τον εαυτό σας στο σήμερα και νοιαστείτε για τα παιδιά σας που θα ζούνε στο αύριο! Αν θέλετε και αυτά να είναι εξαρτημένα από το πετρέλαιο, καλλιεργείστε λίγο τη συνείδησή σας και συνέλθετε από το βρόμικο παρελθόν του πετρελαίου, για το οποίο επίσης έχει χυθεί αδιανόητο ποσοστό ανθρώπινου αίματος.

Λίγα χρόνια πριν αρχίσει η κρίση να διεισδύει ριζικά στο μυαλό μας, ο ΟΗΕ είχε πραγματοποιήσει συνέδριο για τη κλιματική αλλαγή και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν. Ένα από τα μέτρα που είχανε αποφασιστεί περιείχε και μέτρα που σχετίζονται άμεσα με τη δημιουργία αρνητικού κλίματος στη χρήση πετρελαίου! Η κρίση που βιώνουμε σήμερα θα μπορούσε σε αυτή τη περίπτωση να χαρακτηριστεί ως τεχνητή, με τελικό στόχο το καλό της ανθρωπότητας.

Δυστυχώς υπάρχουνε αμέτρητα συμφέροντα που επιθυμούνε την παρουσίαση της αλλαγής που ζούμε ως τραγική κρίση, συμφέροντα τα οποία νοιάζονται να αποκτήσουν ευνοϊκές θέσεις στον πολιτικό τομέα αλλά επίσης και στο μεγάλο-επιχειρηματικό και δεν διστάζουν στην κυριολεξία να δημιουργούν καταστάσεις "κρίσης", όπου ένα παράδειγμα είναι οι εργοδότες...

Επίσης, όσο και να φαίνεται αρχικά αρνητικό, το φορολογικό σύστημα επιτέλους άρχισε να ξεσκουπίζεται από τις προϊστορικές αράχνες που είχαν απλώσει τον... ιστό τους σε όλο το εργατικό σύστημα. Επιτέλους βλέπουμε σιγά σιγά να οργανώνεται μια σειρά αλλαγών που μελλοντικά θα διευκολύνουν την όλη διεργασία ώστε να υπάρχει διαφάνεια και λιγότερη γραφειοκρατία. Δυστυχώς στην Ελλάδα οι πολιτικοί επιλέγουν περισσότερο τον παράλογο τρόπο βελτίωσης, επιβαρύνοντας τους πολίτες... αλλά ελπίζουμε να αλλάξει σύντομα, και θα αλλάξει! Γιατί απλά, αν συνεχίσουμε έτσι, χαμένοι θα βγούνε και αυτοί. Οπότε η θετική για τους πολίτες αλλαγή είναι κάτι που θα κάνουν τελικά, είτε το θέλουν είτε όχι.

, για το Blackstate.gr
Μοιραστείτε τη σελίδα στο:
Facebook | Twitter