facebook's logo    Twitter's logo

Παγκόσμια επιφυλακή ΓΤΟ (+βίντεο)

Rat Tumor GMO Cancer

Γάλλοι ερευνητές μελέτησαν κρυφά, για δύο χρόνια, 200 αρουραίους να τρέφονται με γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι. Ογκοι και σοβαρές διαταραχές...

Η εκστρατεία για την επισήμανση των ΓΤΟ κερδίζει τώρα στην Καλιφόρνια, και η Γαλλία έχει ξεκινήσει μια μεγάλη έρευνα , αλλά μέχρι να έχουμε τουλάχιστον την καθολική σωστή επισήμανση του τι τρώμε, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα μεγάλο κίνδυνο στο μέλλον για την υγεία στα χέρια των γίγαντιαίων χημικών εταιρειών, όπως η Monsanto και η DuPont, που έχουν ήδη αποδεδειγμένα δηλητηριάσει τους ανθρώπους και το περιβάλλον, με δημιουργίες όπως το DDT, Agent Orange {Agent Orange είναι ο συνδυασμός κωδικοποιημένων ονομάτων για Πορτοκαλί Ζιζανιοκτόνο (HO) και Agent LNX, ένα από τα ζιζανιοκτόνα που χρησιμοποιούνται από το στρατό των ΗΠΑ ως μέρος του του προγράμματος του ζιζανιοκτόνου πολέμου, κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ 1961 - 1971 . Το Βιετνάμ εκτιμά ότι 400.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή ακρωτηριάστηκαν, και 500.000 παιδιά γεννιούνται με γενετικές ανωμαλίες} και ακόμα τα ζιζανιοκτόνα και φυτοφάρμακα όπως το Roundup.

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΤΩΝ ΓΤΟ ΤΗΣ NESTLE

Σύμφωνα με μια μεγάλη επιχείρηση της Βραζιλίας, ένα δικαστήριο στη βραζιλία έχει απαιτήσει να ονομάσουν όλα τα προϊόντα τους που είναι τροποποιημένα γενετικά και που έχουν περιεκτικότητα πάνω από 1% ΓΤΟ.   Η απόφαση φέρεται να συμπίπτει με το δίκαιο της Βραζιλίας που απαιτεί όλοι οι κατασκευαστές τροφίμων να προειδοποιούν τους καταναλωτές για την παρουσία ΓΤΟ στα προϊόντα τους. Τα έγγραφα του Wikileaks αποκάλυψαν πόσο στενά η Monsanto έχει συνεργαστεί με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, και πόσο σοβαρή είναι η ΗΠΑ σχετικά με τη διασφάλιση ότι οι ΓΤΟ καλλιέργειες της εταιρείας είναι ευρέως αποδεκτή σε όλο τον κόσμο.

genetically-modified-food

Περιέργως, το δικαστήριο στη βραζιλία πήρε θέση εναντίον αυτής της διαφθοράς. Αντί να δουλοπρεπή. Επιπλέον, το δικαστήριο ανέφερε ότι οι καταναλωτές έχουν το βασικό δικαίωμα να γνωρίζουν τι βάζουν στο στόμα τους - ειδικά όταν πρόκειται για ΓΤΟ συστατικά.

Το δικαστήριο εξέδωσε πρόστιμο 2.478 δολαρίων ανά προϊόν που βρέθηκε να παραβιάζει την απόφαση, αφού διαπίστωσε την παρουσία ΓΤΟ σε φράουλα συστατικά της Nestle cookies "Bono".

Πηγή: http://atheatignosi.blogspot.gr

Εμπάργκο της Ρωσίας στη Monsanto

Metallagmena

Η Ρωσία και επίσημα απαγόρευσε τις εισαγωγές προϊόντων και πιο ειδικά μεταλλαγμένου καλαμποκιού που παράγει η εταιρεία Monsanto ύστερα από τη δημοσιοποίηση ερευνών Γάλλων ερευνητών οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση όγκων όταν δοκιμάστηκε σε ινδικά χοιρίδια.

Η οργάνωση προστασίας καταναλωτών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι σταματά όλες τις εισαγωγές της συγκεκριμένης εταιρείας, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε πως το ινστιτούτο διατροφής θα προχωρήσει σε άμεση εκτίμηση των αποτελεσμάτων της έρευνας των Γάλλων επιστημόνων.

Το ρωσικό εμπάργκο στα προϊόντα της Monsanto αποτέλεσε ένα ισχυρό πλήγμα στην εικόνα της εταιρείας η οποία προσπαθεί να αποδείξει ότι τα προϊόντα της δε διαφέρουν σε τίποτα από τα φυσικά παραγόμενα., χωρίς να πείθει κανένα πάντως.

Μάλιστα κατηγόρησε τη γαλλική ερευνητική ομάδα ότι η μελέτη της δεν στηρίζεται σε επαρκή στοιχεία καθώς, όπως ισχυρίζεται η Monsanto, δεν χρησιμοποίησε αρκετά πειραματόζωα για τις έρευνές της ενώ αυτές διήρκεσαν λίγο χρόνο, κάτι το απόλυτα αναληθές καθώς οι δικές της έρευνες επάνω σε ζώα διαρκούν μόλις 90 ημέρες ενώ η γαλλική ομάδα πραγματοποίησε τη δική της έρευνα σε διάστημα 2 ετών.

Υπάρχουν και άλλα όμως δυσάρεστα νέα για την σχεδόν εγκληματική αυτή εταιρεία. Η Γαλλία πρόκειται να ζητήσει πανευρωπαϊκή απαγόρευση για τα γενετικά μεταλλαγμένα προϊόντα της, εάν η εθνική της υπηρεσία υγείας επιβεβαιώσει τα ευρήματα της γαλλικής ερευνητικής ομάδας.

Πηγή: 300-gr.blogspot.gr
Μοιραστείτε τη σελίδα στο:
Facebook | Twitter