facebook's logo    Twitter's logo

10 περίεργες παραδόσεις ανα τον κόσμο...

paradoseis4

Σε κάθε χώρα του κόσμου οι παραδόσεις και τα έθιμα είναι βασικό συστατικό του κάθε λαού για την συνέχιση της ιστορίας του, που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά.

Εδώ θα δούμε 10 από τις πιο παράξενες παραδόσεις που υπάρχουν στον κόσμο. Μερικές από αυτές τείνουν να εξαφανιστούν, άλλες όμως συνεχίζουν μέχρι και σήμερα.

1 – Ημέρα της Χήνας – Ισπανία

paradoseis1

Η Ημέρα της χήνας, ή Antzar Eguna, είναι μια ισπανική παράδοση κατά την οποία μία λαδωμένη χήνα κρέμεται  πάνω από το νερό και νέοι άνδρες πηδούν  από τις βάρκες και προσπαθούν να πιαστούν από το κεφάλι της χήνας. Ο ανταγωνισμός αυτός χρησιμεύει ως ένας τρόπος για τους νεαρούς άνδρες για να αποδείξουν την δύναμη τους.

paradoseis2

Οι νικητές έπαιρναν και την χήνα σαν δώρο και έπρεπε να την φροντίζουν.
Πλέον αυτή η παράδοση γίνεται μόνο στο Φεστιβάλ Antolin στο Lekeitio της Ισπανίας, αλλά όχι με ζωντανές χήνες πιά!

2 – Κόψιμο δαχτύλων - Ινδονησία

paradoseis3

Ενώ οι περισσότεροι πολιτισμοί θρηνούν την απώλεια των μελών μιας οικογένειας, οι γυναίκες στην φυλή Dani της Ινδονησίας, πρέπει να υποστούν μεγάλο σωματικό πόνο μαζί με τον ψυχολογικό της απώλειας.

paradoseis4

Όταν κάποιο μέλος της οικογένειας πεθάνει, οι γυναίκες πρέπει να κόψουν την άκρη ενός δακτύλου των χεριών τους, για να ικανοποιηθούν τα πνεύματα της φυλής.
Ευτυχώς αυτό το έθιμο τείνει να εξαφανιστεί πλέον..

3 – Φαγοπότι μαϊμούδων – Ταϊλάνδη

paradoseis5

Το Monkey Buffet Festival γίνεται κάθε χρόνο στην Ταϊλάνδη. Σε αυτό καλούνται 2.000 μαϊμούδες για να φάνε φρούτα και λαχανικά από τους πάγκους που υπάρχουν στην πλατεία, προς τιμή των Θεών τους.

paradoseis6

Πάνω από 3.000 κιλά καταναλώνονται από τις μαϊμούδες στην περιοχή Lopburi, κοντά στην Bangkok

4 - Συρρίκνωση ποδιών – Κίνα

paradoseis7

Για πάνω από 1.000 χρόνια στην Κίνα, τα κορίτσια έπρεπε να συρρικνώσουν τα πόδια τους, για να χωράνε σε παπούτσια των 3ων Ιντσών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αφήνει όλες με μόνιμη αναπηρία στα πόδια.
Αυτές οι κοπέλες που είχαν συρρικνωμένα πόδια, θεωρούνταν πιο ερωτικές από τις υπόλοιπες και αυτό γιατί λόγω της αναπηρίας δεν μπορούσαν να περπατήσουν κανονικά και ήταν σαν να πετούσαν πάνω από το έδαφος.

paradoseis8

Αυτές οι περιορισμένες κινήσεις τους ήταν που τις ανάγκαζαν να μένουν και στο σπίτι.
Αυτά τα συρρικνωμένα πόδια ήταν σύμβολο αγνότητας και ερωτισμού για την Κίνα.

5 – Ουράνια ταφή – Θιβέτ

paradoseis9

Στο Θιβέτ και για τους λόγους ότι το έδαφος ήταν πετρώδες και βραχώδες, είχαν σαν έθιμο τους νεκρούς να μην τους θάβουν αλλά να τους αφήνουν εκτεθειμένους στα βράχια για 3 ημέρες, προσφορά στους γύπες. Οι ιερείς έψελναν το πτώμα και μετά το ετοίμαζαν για κατανάλωση από τους γύπες. Το σώμα ήταν γυμνό και με μπαλτάδες το έκοβαν σε τεμάχια.

paradoseis10

Η σάρκα κόβεται σε κομμάτια κρέατος. Τα εσωτερικά όργανα τα κόβουν σε κομμάτια. Τα οστά είναι σπασμένα σε θραύσματα και κατόπιν αναμειγνύονται με Tsampa.
Για να εξασφαλιστεί η ανάβαση της ψυχής, ολόκληρο το σώμα του νεκρού θα πρέπει να φαγωθεί.

6 – Ντοματοπόλεμος, Ισπανία

paradoseis11

Η La Tomatina είναι ένα φεστιβάλ που διοργανώνεται στην πόλη της Βαλένθια Buñol, στην οποία οι συμμετέχοντες ρίχνουν ντομάτες ο ένας στον άλλο.

paradoseis12

Η εκδήλωση αυτή έχει γίνει ένα από τα κυριότερα φεστιβάλ τους καλοκαιρινούς μήνες στην Ισπανία με χιλιάδες ανθρώπους να συρρέουν σε αυτή τη μικρή πόλη της Βαλένθια για αυτό το χαοτικό αγώνα.

7 – Απαγόρευση χρήσης τουαλέτας –Ινδονησία

paradoseis13

Οι Tidong είναι μια ομάδα ανθρώπων από το βόρειο Βόρνεο της Ινδονησίας με ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο έθιμο γάμου. Για 3 μέρες και 3 νύχτες μετά το γάμο, η νύφη και ο γαμπρός απαγορεύεται να κάνουν χρήση της τουαλέτας. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να ουρήσουν, δεν μπορούν να αφοδεύσουν, και να πλυθούν. Με αυτό το έθιμο πιστεύουν ότι ο γάμος θα είναι μακρύς, χαρούμενος και γόνιμος.
Για να επιτευχθεί αυτό το έθιμο οι νεόνυμφοι μπορούν να τρώνε και να πίνουν σε πολύ μικρές ποσότητες και παρακολουθούνται στενά από τα μέλη της οικογένειας.

8 – Gurning - Αγγλία

paradoseis14

Το "gurn" είναι μια στρεβλή έκφραση του προσώπου, και στην αγγλική αγροτική παράδοση γιορτάζονται αυτές οι αστείες γκριμάτσες από το 1267. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Gurning Egremont, στην Αγγλία, οι ανταγωνιστές φορούν ένα περιλαίμιο αλόγου και θα προσπαθήσουν να κάνουν το πιο γελοίο πρόσωπο. Αν και αυτή η παράδοση ακούγεται ανόητη, μερικοί, όπως ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Peter Jackman, το παίρνει πολύ σοβαρά υπόψη.

paradoseis15

Αφαίρεσε όλα του τα δόντια το 2000, για να μπορεί να κάνει καλύτερους ελιγμούς στο πρόσωπο του.

9 - Περιλούσιμο νύφης – Σκωτία 

paradoseis16

Οι νύφες της Σκωτίας, πριν τον γάμο τους θα πρέπει να περάσουν ένα όχι και τόσο καλό τελετουργικό έθιμο. Φίλοι της νύφης πρέπει να την περιλούσουν με αυγά, χαλασμένο γάλα και φτερά και με αυτά θα πρέπει να κάνει τον γύρο της πόλης. Ο σκοπός αυτού του εθίμου είναι η προετοιμασία της νύφης για τον γάμο, γιατί μετά από αυτό πιστεύουν ότι θα μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο στον γάμο της, αφού πέρασε αυτή την δοκιμασία.

10 – Σπασίματα γυαλικών - Γερμανία

paradoseis17

Το Polterabend είναι μια γερμανική παράδοση πριν το γάμο όπου οι φίλοι και η οικογένεια των νεόνυμφων, κάνουν μια ομάδα. Παρόλο που ίσως να μην φαίνεται παράξενο, αυτή η ομάδα θα πρέπει να σπάσει πιάτα, γλάστρες, πλακάκια και οτιδήποτε άλλο μπορεί να σπάσει, εκτός από γυαλιά και καθρέπτες.

paradoseis18

Τα σπασμένα πρέπει να τα μαζέψει η νύφη και ο γαμπρός, ως συμβολισμός της συντροφικότητας και της συνεργασίας μεταξύ τους στην κοινή ζωή τους.

Πηγή: http://himaira.blogspot.com
Μοιραστείτε τη σελίδα στο:
Facebook | Twitter