facebook's logo    Twitter's logo

Το Μυστικό του Καθηγητή Δημήτρη Λιαντίνη

Πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει την περίεργη και αινιγματική εξαφάνιση του καθηγητή της φιλοσοφικής Δημήτρη Λιαντίνη.

Η επικρατούσα άποψη είναι ότι ο καθηγητής Λιαντινης αυτοκτόνησε θέλοντας με αυτό τον μακάβριο τρόπο να διαμαρτυρηθεί για την κατάντια του Ελληνισμού. “ φεύγω αυτοθέλητα και η τελευταία μου πράξη έχει το νόημα της διαμαρτυρίας για το κακό που ετοιμάζουμε εμείς οι ενήλικες για της νέες γενεές ”ειχε γράψει επί λέξη σε ένα γράμμα που άφησε στην κόρη του Διοτίμα λίγο πριν χαθούν τα ιχνη του. Όμως κάποιοι πιστεύουν ότι το γράμμα αυτό ήταν παραπλανητικό και υποστηρίζουν ότι ο Λιαντίνης ζει.

Πρόκειται πραγματικά για μια πολλή παράξενη ιστορία που συνεχώς το μυστήριο της βαθαίνει καθώς όλο και πιο νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας περιπλέκοντας περισσότερο την υπόθεση.

Ο καθηγητής και ο μέγας Αλέξανδρος

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Δημήτρης Λιαντίνης γεννήθηκε στην Λακωνία την ίδια ημερομηνία (23 Ιουλίου ) που ειχε γεννηθεί και ο μέγας Αλέξανδρος κάτι που ο καθηγητής τόνιζε συχνά με υπερηφάνεια σε συζητήσεις μεταξύ των αρχαιολατρών φίλων του.

Και αυτό γιατί ο καθηγητής Λιαντίνης ήταν πραγματικά ένας λάτρης του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και ειχε δημιουργήσει γύρο του ένα κύκλο ατόμων που είχαν κάνει τρόπο ζωής τα αρχαιοελληνικά ιδεώδη. Ήταν μάλιστα και μέλος του σωματίου “Οδύσσεια” που επιδιώκει να καθιερώσει την καύση των νεκρών στην Ελλάδα όπως και στην αρχαιότητα . Πολλοί συνδέουν τον κύκλο των ατόμων γύρω από τον καθηγητή με την μυστική ομάδα ΕΨΙΛΟΝ η οποία βασιζόμενη στις αρχαίες ελληνικές ιδέες και δοξασίες προσπαθεί να επαναφέρει με το τρόπο της τον ελληνισμό στην παλιά του δόξα.

Ακούγονται πάρα πολλά για αυτή την ομάδα και τις δυνατότητες της, το πιο ακραίο από αυτά είναι ότι τα μέλη της γνωρίζουν καλά τα αρχαία ελληνικά μυστήρια και κατέχουν ασύλληπτες επιστημονικές γνώσεις της αρχαιότητας που για τον κοινό άνθρωπο αγγίζουν τα όρια της μεταφυσικής πολλοί ισχυρίζονται ότι ο καθηγητής ήταν μυημένος σε αυτά τα μυστήρια.

Έτσι μόνο μπορεί να εξηγηθεί η ημερομηνία αλλά και ο τρόπος που επέλεξε να εξαφανιστεί, γιατί η 1η Ιουνίου που ο καθηγητής φρόντισε να σβήσει τα ίχνη του δεν είναι τυχαία ημερομηνία αλλά σύμφωνα με τους αρχαίους μύθους σχετίζετε άμεσα με το θεό Απόλλωνα. Ήταν λοιπόν μια αινιγματική Δευτέρα του Ιουνίου που ο καθηγητής περίμενε καρτερικά μέχρι τη στιγμή που ο ήλιος στάθηκε ακριβώς στο σημείο που βρίσκετε ο απλανής αστέρας λαμπαδίας γνωστός και ως Albebaran και έπειτα εξαφανίσθηκε. Επέλεξε για τον τόπο της εξαφάνισης του τον Ταΰγετο που θεωρείτε από τους αρχαίους έλληνες ότι παίζει το ρόλο του άξονος μεταξύ φυσικού και του μεταφυσικού πεδίου. Έκτοτε από την εξαφάνιση του και μετά , πολλά περίεργα γεγονότα και ευρήματα έχουν δει το φως της δημοσιότητας που άλλοτε σοκάρουν και άλλοτε προβληματίζουν.

Ο δίδυμος αδερφός

Από την άλλη μεριά η μητέρα του, που πέθανε πρόσφατα ήταν πεπεισμένη ότι ο γιος της αυτοκτόνησε ,αλλά αντιμετώπιζε το γεγονός με πολύ στωικότητα λες και γνώριζε κάτι που δεν έπρεπε να κοινοποιηθεί στον πολύ κόσμο. Ο δίδυμος αδελφός του ενώ αρχικά διατηρούσε κάποιες ελπίδες ότι θα βρεθεί ζωντανός, δήλωσε πρόσφατα ότι γνωρίζει πλέον πως ο καθηγητής είναι νεκρός και ότι βρίσκεται μέσα σε μια σπηλιά που έχει βάθος 20 μέτρα στη θέση Πετράλωνα του Ταΰγετου. Υπάρχει μάλιστα όπως ισχυρίζεται και μια αινιγματική πλάκα πάνω στο νεκρό που γράφει “Ελλάδα και Ήλιος πρώτος να βλέπω”. παρ’ όλα αυτά τηρώντας την επιθυμία του αδελφού του που του κοινοποιήθηκε όπως είπε από κάποιο έμπιστο φίλο του καθηγητή δεν θα επιχειρήσει να ανασύρει το νεκρό πριν περάσουν ακριβώς πέντε χρόνια από εξαφάνιση του.

Περίεργη πραγματικά επιθυμία αν σκεφθεί κανείς ότι ο καθηγητής ήταν ενεργό μέλος του σωματίου “Οδύσσεια” που υποστηρίζει την άποψη ότι οι νεκροί πρέπει να αποτεφρώνονται αμέσως μετά το θάνατο. Προστίθεται λοιπόν άλλο ένα αναπάντητο ερώτημα. πως ο καθηγητής από την μια πλευρά αποδεικνύει με το θάνατο του έμπρακτα την προσήλωση του σε ιδέες και ιδανικά και από την άλλη εκφράζει μια τέτοια επιθυμία αντίθετη με τα πιστεύω του ζητώντας να παραμείνει άταφος για πέντε χρόνια. Μήπως λοιπόν συμβαίνει κάτι άλλο; Μήπως είναι ακόμη εν ζωή όπως ισχυρίζεται η γυναίκα του η οποία σε τηλεοπτικό παράθυρο υποστήριξε ότι πολλούς μήνες μετά την εξαφάνιση του συζύγου της, μέσα στο εξοχικό τους σπίτι είχαν μετακινηθεί έπιπλα από τη θέση τους, είχαν εξαφανισθεί προσωπικά αντικείμενα του καθηγητή ευτελούς άξιας και βρέθηκαν μέσα σε πιάτα αποφάγια ολίγων ημερών. Είπε επίσης ότι έχει και αλλά ατράνταχτα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο σύζυγος της είναι εν ζωή αλλά αρνήθηκε να τα αποκαλύψει.

Το cd

Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα σε αυτό το μυστήριο. Και επιπλέον γιατί οι μισοί του συγγενείς τον θέλουν ζωντανό και οι άλλοι όχι. Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Σχεδόν ένα χρόνο μετά την εξαφάνιση του ένας καταστηματάρχης από τους Δελφούς τηλεφώνησε σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό και είπε ότι είδε αυτοπροσώπως τον καθηγητή Λιαντίνη να αγοράζει το cd “εν Δελφούς” από το κατάστημα του. Το ίδιο διάστημα κάποιοι άλλοι ισχυρίστηκαν ότι τον είδαν στο αρχαιολογικό χώρο των Δελφών μαζί με αλλά δυο άτομα να παίζει αυλό.

Έστειλαν μάλιστα σε απογευματινή εφημερίδα και υλικό (το εξώφυλλο του cd, ένα σχεδιάγραμμα, και ένα περίεργο σημείωμα από το περιοδικό Αέροπος) που παραπέμπει σε ζωντανό καθηγητή Λιαντίνη. Το περίεργο είναι ότι ο δίσκος που στάλθηκε αυτοσυστήνεται ως μουσικό αίνιγμα που αν λυθεί δίνει ένα χρήσιμο μήνυμα για το μέλλον ενώ το εξώφυλλο του παρουσιάζει ένα άγαλμα του Απόλλωνα μαζί με ένα Ούφο. Πολλοί υπέθεσαν τότε πως αν ο καθηγητής ζει και δεν αποκλείεται να έστειλε ο ίδιος αυτό το υλικό θέλοντας να μεταδώσει με αυτόν το τρόπο κάποιο σημαντικό μήνυμα.

Αλλά η ιστορία έχει και συνέχεια. Πρόσφατα και λίγες ημέρες μετά την δημοσίευση του ισχυρισμού του αδελφού του καθηγητή ότι γνωρίζει ακριβώς που βρίσκετε ο νεκρός, άρχισαν να κυκλοφορούν νέες φήμες στους ελληνιστικούς κύκλους. Σύμφωνα με αυτές 20 από τα κυκλοφορούντα αντίγραφα του cd που βρέθηκε στους Δελφούς καθώς και 20 αντίτυπα από κάποιο βιβλίο του καθηγητή, φέρνουν ένα κωδικοποιημένο μήνυμα γραμμένο από τον Λιαντίνη.

Λέγεται δε πως στο μήνυμα αυτό ο Λιαντίνης δίνει πολλές εξηγήσεις για τη στάση του και λύνει πολλά από τα μυστήρια αυτής της Ιστορίας. Πάντως μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστή κάποιος που να έχει στα χέρια του ένα από τα βιβλία ή τα cd με περιεχόμενο το συγκεκριμένο μήνυμα του καθηγητή. Είναι δύσκολο να ανακαλύψει κανείς σε αυτή την ιστορία που σταματά η πραγματικότητα και που αρχίζει ο μύθος. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο καθηγητής Λιαντίνης βρήκε έναν μακάβριο τρόπο να μας προβληματίσει και να γεμίσει με αγωνία του δικούς του ανθρώπους. Πάντως σε όλα αυτά που συμβαίνουν και με την απουσία κάποιου καθοριστικού στοιχείου που να ρίχνει άπλετο φως σε αυτή την αινιγματική υπόθεση, είναι σίγουρο ότι το σίριαλ με την εξαφάνιση του καθηγητή θα έχει συνέχεια με πολλά επεισόδια μυστηρίου και αινιγματική πλοκή.

Πηγή: diodos.gr
Μοιραστείτε τη σελίδα στο:
Facebook | Twitter