facebook's logo    Twitter's logo

Τα κρυστάλλινα κρανία

Crystal skull

Αυτό το μυστήριο παραμένει ανεξήγητο από τη δεκαετία του '70 στο Χιούστον του Τέξας. Άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο επισκέπτονται την περιοχή μόνο για να το δουν ή να το αγγίξουν για λίγο. Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα ενώ κάποιοι άλλοι, πιο συγκρατημένοι, ότι είναι απλά ένα ορυκτό.

Η JoAnn Parks η οποία φυλάσσει το διάσημο κρανίο είπε ότι με κάποιο τρόπο περιέχει στοιχεία για τη μοίρα και την ιστορία του ανθρώπινου γένους. Ένας αμερικανικός θρύλος αναφέρει ότι υπάρχουν 13 τέτοια αρχαία κρανία. Η Parks συνεχίζοντας είπε ότι κάποια μέρα όλα αυτά τα κρανία θα ανακαλυφθούν από τους ανθρώπους και θα συγκεντρωθούν όλα μαζί έτσι ώστε να γίνει διαθέσιμη όλη η μαγεία και η δύναμη που έχουν. Αλλά για να γίνει αυτό οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι ανεπτυγμένοι τόσο ηθικά όσο και πνευματικά για να μη χρησιμοποιηθεί η δύναμη τους με λάθος τρόπο.

Αυτό που δυσκολεύει τη μελέτη του κρανίου είναι το ότι δεν μπορεί να προσδιοριστεί η ηλικία του με τα σημερινά μέσα. Οι ερευνητές του Βρετανικού μουσείου πάντως υποστηρίζουν ότι έχει φτιαχτεί με τα χέρια, γιατί δεν βρήκαν σημάδια πάνω του από κάποιο εργαλείο. Και το πρώτο πιο απλό ερώτημα που μπορεί να περάσει απ' το μυαλό κάποιου είναι "πως βρέθηκε ένα τέτοιο αρχαίο κρυστάλλινο κρανίο στα χέρια μιας νοικοκυράς του Χιούστον (της JoAnn Parks)".

Το κρανίο βρέθηκε στη Γουατεμάλα, όπου οι ντόπιοι Ινδιάνοι το έδωσαν σε έναν Αμερικανό-Θιβετανό θεραπευτή το Norbu Chin. Ο Norbu τη δεκαετία του '70 έφτασε στο Χιούστον όπου και άνοιξε ένα θεραπευτήριο. Η κόρη της Parks υπέφερε από καρκίνο των οστών, και γι' αυτό την πήγε στο θεραπευτήριο του Norbu, αφού πρώτα είχε περάσει από πολλούς γιατρούς που της είχαν εξανεμίσει όλες τις ελπίδες για τη ζωή της κόρης της. Έτσι αντί για τρεις μήνες ζωής, που έδιναν οι γιατροί, η κόρη της Parks κέρδισε ζωή τριών ετών με τη βοήθεια του Norbu και του κρυστάλλινου κρανίου. Από εκείνη τη στιγμή και μετά η Parks δούλευε στο θεραπευτήριο του Norbu, ο οποίος πέθανε μετά από 7 χρόνια. Τα τελευταία λόγια λίγο πριν το θάνατο του ήταν "Να προσέχεις αυτό (το κρυστάλλινο κρανίο) και κάποια μέρα θα καταλάβεις τι είναι και για ποιο λόγο υπάρχει".

Η Parks δεν ήξερε τι να το κάνει γι' αυτό και το έκλεισε μέσα σε ένα κουτί. Αυτό συνέβηκε μέχρι το 1987 όμως που η τηλεόραση παρουσίασε μια έρευνα για τα κρυστάλλινα κρανία. Η Parks επικοινώνησε με τους παραγωγούς αλλά κανείς δεν μπόρεσε να της δώσει μια απάντηση. Από εκείνη τη στιγμή όμως όπως λέει η ίδια άρχισε να αισθάνεται και να ακούει το κρανίο. "Είναι κάτι που δεν μπορώ να εξηγήσω. Είναι κάτι σαν διαίσθηση. Το αισθάνομαι να λέει, "το όνομα μου δεν είναι κρανίο είναι Max, θα με θυμηθείς". "Εκτός από ένα κρυστάλλινο κρανίο, τώρα έχω και ένα κρυστάλλινο κρανίο που μιλάει" είπε η Parks.

Μετά από λίγο καιρό η Parks γνώρισε το Nick Nocerino έναν άλλο ιδιοκτήτη ενός παρόμοιου κρανίου. Απο εκείνη τη στιγμή και μετά, έγινε γνωστό και πολύ κόσμος άρχισε να τηλεφωνεί και να επισκέπτεται το Χιούστον. Απ' ότι είπε η ίδια το κρανίο το επισκέπτονται διαφόρων ειδών άνθρωποι της κοινωνίας, από αστέρες του κινηματογράφου και της μουσικής μέχρι πολιτικοί, δικηγόροι και γιατροί. Ο καθένας το βλέπει και το αισθάνεται διαφορετικά. Κάποιοι για παράδειγμα αισθάνονται αναζωογονημένοι και γεμάτοι ενέργεια ενώ άλλοι γαληνεύουν. Όλοι όμως είπαν ότι ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Απ' ότι είπαν κάποιοι επισκέπτες δεν λατρεύουν το αρχαίο κρανίο απλά το θαυμάζουν και παίρνουν απ' αυτό ότι καλύτερο μπορούν.

Η Parks από τη στιγμή που το κρανίο έγινε γνωστό ταξιδεύει με δικά της έξοδα σε όλο τον κόσμο για να μπορέσουν να το δουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι.

Πηγή: esoterica.gr
Μοιραστείτε τη σελίδα στο:
Facebook | Twitter