facebook's logo    Twitter's logo

Άγνωστη προϊστορία

Άγνωστη προϊστορία

Αυτό το σφυρί, που βρέθηκε στο London του Τεξας στις Η.ΠΑ. πριν από 70 περίπου χρόνια, με το πέτρωμα που έχει σχηματιστεί γύρω του να χρονολογείται στα 110-135 εκατομμύρια χρόνια.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η ικανότητα που έχουν ορισμένα μικροσκοπικά αντικείμενα που ανακαλύπτονται τυχαία, να κατεδαφίζουν μέσα σε μια στιγμή ολόκληρα οικοδομήματα. Βέβαια, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το αντικείμενο δεν είναι ένα, αλλά εκατοντάδες και το υπό κατεδάφιση οικοδόμημα είναι ήδη, εδώ και πολλές δεκαετίες, ετοιμόρροπο.

Αναφερόμαστε φυσικά στο οικοδόμημα του συνόλου της θεωρίας της ανθρώπινης προϊστορίας, η οποία δυστυχώς εξακολουθεί να διδάσκεται στα σχολεία ως η μόνη αλήθεια, παρόλο που ακόμα και οι ίδιοι οι ιστορικοί, παλαιοντολόγοι, γεωλόγοι, κλπ., την αμφισβητούν πλέον ευθέως. Όλοι μας γνωρίζουμε τη "θεωρία της εξέλιξης των ειδών" του Δαρβίνου, σύμφωνα με την οποία ο σύγχρονος άνθρωπος είναι το αποτέλεσμα εξέλιξης από τον αυτραλοπίθηκο (την περίφημη Λούσυ - τον σκελετό του πρώτου ανθρωποειδούς που ζούσε στον πλανήτη πριν από 3,2 περίπου εκατομμύρια χρόνια).

Αντίστοιχα, θεωρούμε ως αυτονόητη την εκτίμηση ότι ο ανθρώπινος πολιτισμός εξελίχθηκε όταν νομαδικές φυλές ημι- άγριων πιθηκόμορφων ανθρωποειδών αναγκάστηκαν να εγκατασταθούν επειδή είχαν πλέον αρχίσει να μαθαίνουν πώς να καλλιεργούν τη Γη.

Παραβλέπουμε όμως κάποια ευρήματα, όπως αυτό το σφυρί. Το μέταλλό του είναι απόλυτα καθαρό, χωρίς τις φυσαλίδες οξυγόνου που αναπόφευκτα έχουν τα μεταλλικά αντικείμενα που κατασκευάζουμε σήμερα.

Και αν αυτό σας φαίνεται δύσκολο να το πιστέψετε, ρίξτε μια ματιά και στα παρακάτω:

Άγνωστη προϊστορίαΆγνωστη προϊστορία

Το εσωτερικό του συνηθισμένου, κατά τα άλλα γεώδους (geode) λίθου που ανακαλύφθηκε στην Καλιφόρνια έκρυβε μια έκπληξη: ένα μεταλλικό περίβλημα γύρω από μια επιφάνεια από σκληρό υλικό και στο κέντρο του μία "βελόνα" από μόλυβδο. Περαιτέρω ανάλυσή του με ακτίνες Χ έδειξε ότι επρόκειτο για μια συσκευή που θα μπορούσε να έχει παρόμοια χρήση με τα σημερινά μπουζί. Οι απολιθωμένοι μικροοργανισμοί που βρέθηκαν προσκολλημένοι στην επιφάνεια του εν λόγω πετρώματος έχουν ηλικία τουλάχιστον 500.000 ετών.

Δεν ξέρουμε αν οι πρόγονοι όλων εκείνων που προσπαθούν πάσει θυσία να μας υποβαθμίσουν σε μια ζωώδη κατάσταση αμάθειας ήταν πίθηκοι (ας μην ξεχνάμε ότι και ο Δαρβίνος μέλος της βρετανικής αριστοκρατίας ήταν, και μάλιστα εξέχον), παντως οι δικοί μας ήταν άνθρωποι, και μάλιστα φορούσαν και υποδήματα. Το παρακάτω εύρημα ανακαλύφθηκε στο Antelope Springs της Γιούτα και έχει χρονολογηθεί στα 500 εκατομμύρια έτη (σωστά διαβάσατε).

Άγνωστη προϊστορία

Τα ευρήματα που παρουσιάσαμε δεν είναι παρά ελάχιστα από τα εκατοντάδες που υπάρχουν και μαρτυρούν μια εντελώς διαφορετική (πολύ πιο περίπλοκη, αινιγματική και ενδιαφέρουσα) πορεία του ανθρώπινου είδους στη Γη, από αυτή που γνωρίζαμε. Δεν είναι δύσκολο, ωστόσο, να κατανοήσουμε γιατί οι κύκλοι των σκοταδιστών που ελέγχουν τη γνώση, προσποιούνται ότιόλα τα παραπάνω δεν υπάρχουν: Αν αναγνώριζαν την ύπαρξή τους, θα ήταν υποχρεωμένοι ακολούθως να απαντήσουν σε μια σειρά από "άβολα" ερωτήματα για τον πολιτισμό (ή τους πολιτισμούς) που τα δημιούργησε, όπως τι απέγινε, αν κληροδότησε σε κάποιους τη γνώση του και το κυριότερο: ποια ήταν τα λάθη που έκανε και τον οδήγησαν στην καταστροφή του, ώστε να τα αποφύγουμε.

Κι όσο για τους σκελετούς των αυστραλοπιθήκων κλπ. που μας παρουσιάζουν ως προγόνους, το πιο πιθανό είναι να αποτελούν είδη που εξαφανίστηκαν με το πέρασμα των αιώνων (κάθε μέρα αφανίζονται από τον πλανήτη περίπου 25 είδη και δημιουργούνται καινούρια - έτσι είναι η πορεία της ζωής), καθώς όλα δείχνουν ότι συνυπήρξαν με τον άνθρωπο, στη σημερινή του μορφή.

Άγνωστη προϊστορία

Άγνωστη προϊστορία

Τα παραπάνω ευρήματα προέρχονται από την κρητιδική περίοδο (σχηματίστηκαν περίπου 110 εκατομμύρια χρόνια πριν) και φανερώνουν τέλεια ανατομική λεπτομέρεια, ακόμη και τα νύχια είναι ολόιδια με αυτά του σημερινού ανθρώπου.

Τέλος, θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε τον κυριότερο λόγο, για τον οποίο η "αυθαίρετη", όπως είδαμε, θεωρία του Δαρβίνου έχει λάβει τόση προβολή και υποστήριξη από τους δυνάστες της ανθρωπότητας:

Ο Δαρβίνος έκανε λόγο για μια διαδικασία που ονόμασε "φυσική επιλογή", σύμφωνα με την οποία τα ισχυρότερα είδη επικρατούν, ενώ τα ασθενέστερα εκλίπουν. Θεωρούσε μάλιστα ζήτημα χρόνου προτού οι ανώτεροι λευκοί απαλλάξουν τον πλανήτη από τους κατώτερους, ("πιθηκόμορφους", όπως τους αποκαλούσε) μαύρους. Αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα για  την περίφημη θεωρία της εξέλιξης των ειδών.

Πρόκειται για την ίδια θεωρία που λίγα χρόνια αργότερα, ο ξάδελφος του Δαρβίνου, Γκάλτον (Sir Francis Galton) επέκτεινε, αναφέροντας ότι οι ισχυροί και βιολογικά ανώτεροι (οι εκλεκτοί, αριστοκράτες κλπ.) μπορούν (και έχουν την υποχρέωση) να  επιταχύνουν την εξέλιξή τους, εξοντώνοντας τους αδύναμους κατώτερους. Το όνομα που ο Γκάλτον επέλεξε για τη θεωρία του ήταν "Ευγονική". Από τότε οι ιδέες του αποτέλεσαν το θεωρητικό υπόβαθρο για την ιδεολογία του φασισμού και τις χειρότερες γενοκτονίες που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα (συμπεριλαμβανομένης και αυτής που "μαγειρεύεται" για τις μέρες μας).

Πηγή: enneaetifotos.blogspot.gr
Μοιραστείτε τη σελίδα στο:
Facebook | Twitter