facebook's logo    Twitter's logo

Μετεώριση

Μετεώριση

Το παρακάτω άρθρο δεν αντιπροσωπεύει τις απόψεις του blackstate.gr και των συντακτών του. Αποτελεί αναδημοσίευση για γενικευμένη σύγκριση απόψεων.


Φακίρηδες που σηκώνονται από το έδαφος, μέντιουμ που πετούν αλλά και βάτραχοι που αιωρούνται! Είναι ο μετεωρισμός παραφυσικό φαινόμενο; Μπορεί να εφαρμοστεί επιστημονικά;

Μετεώριση – η ανύψωση από το έδαφος και ακινητοποίηση στον αέρα υπερνικώντας, προφανώς, το νόμο της βαρύτητας (ίσως με υπερφυσικό τρόπο). Ο όρος αναδεικνύει φερόμενα παρόμοια γεγονότα στη ζωή Αγίων, πνευματιστών ή και μέντιουμ, συνήθως κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας. Η ανύψωση αντικειμένων και επίπλων έχει επίσης αναφερθεί ότι έχει συμβεί σε συνεδρίες. Η εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα αναφέρει την ανύψωση μαγισσών και άλλων μυθικών προσώπων της παράδοσης.

Ένα μέντιουμ, η Marisa Lozinskaya, καθόταν σε ένα τραπέζι μια Κυριακή απόγευμα στην πόλη Goshkovice της Πολωνίας. Γύρω της υπήρχαν αρκετοί πελάτες που περίμεναν από τη γυναίκα να δει το μέλλον τους. Μια πελάτισσα περιγράφει αυτά που συνέβησαν εν τη παρουσία της: «Ξαφνικά είπε [το μέντιουμ] ότι πονάει το κεφάλι της. Σταμάτησε να ρίχνει τα χαρτιά, το πρόσωπο της έγινε κάτωχρο και έβγαλε μια κραυγή πόνου. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή την είδα να ανυψώνεται σιγά σιγά από το έδαφος. Το σώμα της παρέμενε ακίνητο. Όλοι γύρω της έμειναν αποσβολωμένοι βλέποντας την να αιωρείται τρία μέτρα πάνω από το έδαφος. Αυτό κράτησε δυο λεπτά και μετά άρχισε αργά αργά να κατεβαίνει. Μόλις τα πόδια της άγγιξαν το έδαφος, κατέρρευσε.»

Ο γιατρός Dobzinsky ήταν ο πρώτος που εξέτασε την αναίσθητη, ακόμα, μάντισσα: «Τα μάτια της ήταν κλειστά. Είχε πολύ αδύναμο σφυγμό. Όταν συνήλθε το πρώτο πράγμα που ρώτησε ήταν: «Γιατί είμαι ξαπλωμένη εδώ;» Όπως αποκαλύφθηκε, δεν θυμόταν τι της είχε συμβεί», περιγράφει ο γιατρός.

Δεκάδες κόσμου ήταν μάρτυρες σε αυτό το απίστευτο περιστατικό που έγινε το 1997, όπως έγραψε και η εφημερίδα Zycie Warszawy. Ερευνητές, που μελετούν το φαινόμενο της μετεώρισης, επισημαίνουν πως το περιστατικό αυτό με το μέντιουμ δεν είναι και το σπουδαιότερο στην ιστορία. Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, πολλά θρησκευτικά πρόσωπα είχαν ανυψωθεί από το έδαφος πάνω στην έκσταση της προσευχής τους.

Ταχυδακτυλουργικό τρικ ή φυσικό φαινόμενο;

Ο Serafim Sarovsky, ο αρχιεπίσκοπος των περιοχών Novgorod και Pskov είναι ένας από τους Ρώσους «μετεωριστές». Mοσχοβίτικες ιστορικές καταγραφές αναφέρουν ότι ο Άγιος Βασίλειος πετούσε πάνω από το ποτάμι ενώπιον του εμβρόντητου κοινού. Οι καθολικοί ιερείς δεν υστερούν στο συγκεκριμένο φαινόμενο σε σχέση με τους Ρώσους αγίους. Ο αριθμός μαγισσών που στάλθηκαν στην πυρά από την Ιερά Εξέταση για την ικανότητα τους να υπερίπτανται του εδάφους, είναι τεράστιος. Σύμφωνα με θρησκευτικά βιβλία, ο αριθμός των Αγίων που είχε το χάρισμα να ανυψώνεται από το έδαφος, φτάνει τους 300.

Το ρωσικό περιοδικό Rebus (που εκδόθηκε το 19ο αιώνα και είναι αφιερωμένο στα παράξενα φαινόμενα), δημοσίευσε την ιστορία του Nikolai Yurlov. Στις 18 Ιουλίου του 1837, ο Nikolai, που τότε ήταν 8 χρονών, κοιμόταν στο δωμάτιό του στον δεύτερο όροφο του σπιτιού. Ο ήχος των κεραυνών και της βροχής ξύπνησε το αγόρι. "Σε μια στιγμή που το δωμάτιο φωτίστηκε από τις αστραπές, είδα ξαφνικά έναν ψηλό, φαλακρό και μεγάλης ηλικίας άντρα να στέκεται μόλις λίγα βήματα μακριά από το κρεβάτι μου, στο μπαλκόνι. Φορούσε ένα μακρύ μπλε πουκάμισο και είχε γένια. Κρατούσε το πόμολο της μπαλκονόπορτας." Το αγόρι τρομοκρατήθηκε: έτρεξε έξω από το σπίτι, πέρασε τον κήπο και κατευθύνθηκε προς το ποτάμι Sviyaga. Οι υπηρέτες βρήκαν το αγόρι πολύ σύντομα, μέσα σε δέκα λεπτά. Προς έκπληξή τους όμως, το αγόρι βρισκόταν στην απέναντι όχθη του ποταμού και ήταν εντελώς στεγνό. "Αρκετοί από τους υπηρέτες με κυνηγούσαν. Ορκίστηκαν ότι με είδαν να πετάω πάνω από το ποτάμι με τα πόδια κάποιες στιγμές να αγγίζουν την επιφάνεια του νερού," είπε ο ίδιος ο Yurlov.

Παρόμοιες ιστορίες βρίσκονται και σε άλλες πηγές που ασχολούνται με τα ανεξήγητα φαινόμενα. Το χειρόγραφο του 1900 «Από το χώρο των Μυστηρίων» (The manual "From the Area of Mysteries") μιλάει για την ιστορία ενός υπάλληλου, του Benedikt Nursiiski. Μια μέρα ο βοηθός του, ο Maurus, είδε ένα αγοράκι να πνίγεται στο ποτάμι. Έτρεξε γρήγορα προς τα κει και τράβηξε το παιδί έξω από το νερό. Όταν ο Maurus άφησε το αγόρι στο έδαφος παρατήρησε πως τα ρούχα του ήταν στεγνά. Τότε διαπίστωσε πως είχε τρέξει πάνω στην επιφάνεια του νερού και δεν είχε κολυμπήσει μέσα στο ποτάμι.

Οι σύγχρονοι παραψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι το φαινόμενο της μετεώρισης μπορεί να παρατηρηθεί και στις μέρες μας. Οι γκουρού της γιόγκα (yogis), ειδικοί στον υπερβατικό διαλογισμό, έχουν επιτυχία στην τέχνη της μετεώρισης. Στην Ουάσινγκτον το 1986 έγινε δημόσιος διαγωνισμός όπου έλαβαν μέρος διαλογιστές με ικανότητα να αιωρούνται πάνω από το έδαφος. Περίπου 20 άτομα διαγωνίστηκαν γι αυτή τους την ικανότητα. Το ρεκόρ σημειώθηκε στα 60 εκατοστά πάνω από το έδαφος. Η μεγαλύτερη απόσταση που διανύθηκε σε μια τέτοια υπερβατική «πτήση» ήταν 1,8 μέτρα.

Κινέζοι μοναχοί έδειξαν σε επιστήμονες και δημοσιογράφους το φαινόμενο της μετεώρισης. Μέχρι πρόσφατα, οι επιστήμονες αντιμετώπιζαν τη μετεώριση και το φαινόμενο της αντι-βαρύτητας σαν κάτι εντελώς έξω και πέρα από τη λογική. Η επιστημονική άποψη είναι πλέον διαφορετική. Ο Ρώσος γιατρός Evgeny Podkletnov έκανε αίσθηση όταν δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνάς τους. Στο πείραμά του, πάγωσε έναν ειδικό δίσκο σε θερμοκρασία 167 βαθμών κάτω από το μηδέν και τον τοποθέτησε σε ηλεκτρομαγνητικό πεδίο το οποίο έκανε το δίσκο να περιστρέφεται. Όταν η ταχύτητα του δίσκου έφτασε τις 3.000 περιστροφές το λεπτό, τα αντικείμενα που είχαν τοποθετηθεί πάνω στο δίσκο άρχισαν να χάνουν βάρος.

Η αναφορά του Podkletnov δημιούργησε έκρηξη. Οι επιστήμονες άρχισαν να δημοσιοποιούν πολλά περιστατικά φαινομένων αντι-βαρύτητας που είχαν παρατηρήσει. Ο Αμερικανός επιστήμονας John Schnurer από το Οχάιο παρουσίασε τα πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα από το έργο του πάνω στο πεδίο της βαρύτητας. Η ουσία των πειραμάτων του είναι η εξής: ένας υπεραγωγός τοποθετημένος πάνω από ένα μαγνήτη, κρέμεται στον αέρα. Αυτό το φαινόμενο είναι ήδη γνωστό ως το «Φαινόμενο Meisner». Παράξενα πράγματα συμβαίνουν όταν ένα αντικείμενο τοποθετείται πάνω από τον αιωρούμενο υπεραγωγό. Ακριβείς μετρήσεις έδειξαν ότι το σύστημα αυτό δημιουργεί ένα πεδίο όπου τα αντικείμενα χάνουν μέχρι και 5% του βάρους τους. Ο Schnurer πιστεύει ότι αυτό μπορεί να είναι ένα σπουδαίο βήμα στην δημιουργία αντιβαρυτικών συστημάτων.

Υπερίπταται ο Ολλανδός βάτραχος

Ολλανδοί επιστήμονες έκαναν ένα πιο εκπληκτικό πείραμα: κατάφεραν να ανυψώσουν ένα βάτραχο. Είναι σίγουροι ότι θα καταφέρουν να δημιουργήσουν ένα ειδικό όργανο για να υπερίπτανται διάφορα αντικείμενα (ακόμα και άνθρωποι). Σύμφωνα με δήλωσή τους, ο βάτραχος ήταν ο πρώτος ζωντανός οργανισμός που σηκώθηκε στον αέρα χωρίς καμία μηχανική δύναμη – δηλαδή χωρίς να πηδήξει, να σπρωχτεί από κάποιον, να έχει φτερά κτλ.

Οι προηγούμενοι επικριτές του φαινομένου δυσκολεύονται να δώσουν κάποια απάντηση στο φαινόμενο του μετεωρισμού. Θα ήταν κουτό να το αρνηθούν μετά το πείραμα του «αιωρούμενου Ολλανδού βάτραχου». Ειδικές έρευνες θα αποδείξουν (ή θα καταρρίψουν) το μύθο που λέει ότι ο άνθρωπος είναι ικανός να αψηφήσει το νόμο της βαρύτητας στη Γη χωρίς τη χρήση κάποιας συσκευής. Τέτοια πειράματα είναι σε εξέλιξη. Ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα πραγματοποιήθηκε σε ένα ρώσικο πανεπιστήμιο, στο τμήμα ψυχολογίας. Ο υπνωτιστής είπε σε ένα άτομο ότι βρισκόταν μέσα σε ένα διαστημόπλοιο σε τροχιά, ενώ το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση ύπνωσης. Του είπε επίσης ότι σε λίγο θα άρχισε να χάνει το βάρος του. Οι επιστήμονες δεν πίστευαν τα μάτια τους όταν οι συσκευές έδειξαν ολική απώλεια: το βάρος του ατόμου που είχε υπνωτιστεί είχε εξαφανιστεί εντελώς.

Πηγή άρθρου: Pathfinder.gr

Και κάπως έτσι το κάνουν οι υπόλοιποι... αν όχι όλοι:
Μοιραστείτε τη σελίδα στο:
Facebook | Twitter