facebook's logo    Twitter's logo

Όλοι οι Έλληνες πολίτες 18 ετών και άνω - Φορολογική δήλωση + 75 ευρώ

doy-eforia 

Φορολογική δήλωση θα υποχρεώνονται να καταβάλουν όλοι οι Έλληνες πολίτες που είναι άνω των 18 ετών ακόμη και εάν είναι φοιτητές ή μαθητές Λυκείου και συντηρούνται από τους γονείς τους, σύμφωνα με νέα διάταξη του υπ. Οικονομικών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", όλοι οι νέοι που έχουν τα 18 τους χρόνια θα πρέπει να εκδώσουν ΑΦΜ και να καταθέσουν φορολογική δήλωση στην εφορία μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Οι δηλώσεις θα χρεώνονται αυτόματα, κατά την εκκαθάρισή τους με το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα των 3.000 ευρώ, το οποίο είναι μεν αφορολόγητο, αλλά θα πρέπει να καλυφθεί κατά 25% με αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών για να ισχύει. Αλλιώς, σε κάθε τέτοια περίπτωση ο 18 ετών και άνω νέος φορολογούμενος θα πρέπει να πληρώσει φόρο 10% για το 25% των 3.000 ευρώ που δεν θα έχει καλύψει με αποδείξεις.

Αν δηλαδή δεν έχει μεριμνήσει να έχει κρατήσει αποδείξεις συνολικής αξίας 750 ευρώ που του έκοψαν κατά τη διάρκεια του 2012 οι επιτηδευματίες από τους οποίους αγόρασε προϊόντα ή έλαβε υπηρεσίες, τότε το ποσό των 750 ευρώ, το οποίο ισοδυναμεί με το 25% του τεκμαρτού εισοδήματος των 3.000 ευρώ, θα φορολογηθεί με 10% και ο νέος θα κληθεί να πληρώσει 75 ευρώ εφάπαξ για εισοδήματα που δεν απέκτησε.

Πηγή: http://www.imerisia.gr




Μοιραστείτε τη σελίδα στο:
Facebook | Twitter