facebook's logo    Twitter's logo

Είσαι χορτοφάγος; Μπορείς να κατοικήσεις στον 'Αρη αν έχεις 500.000$!

Χορτοφάγος στον πλανήτη Άρη

Ο δισεκατομμυριούχος, πρωτοπόρος στο χώρο του διαστήματος, Elon Musk θέλει μία αποικία στον Άρη 80,000 κατοίκων όπου το ταξίδι έως εκεί θα κοστίζει 500,000 δολάρια.

Ο Musk θέλει να ιδρύσει αρχικά την αποικία στον Άρη με μόνο περίπου δέκα ανθρώπους που θα φθάσουν στον πλανήτη με έναν πύραυλο επαναχρησιμοποιήσιμο ο οποίος θα καίει υγρό οξυγόνο και μεθάνιο. «Στον Άρη, μπορεί να ξεκινήσει ένας αυτάρκης πολιτισμός και να αναπτυχθεί σε κάτι πραγματικά μεγάλο» ανέφερε ο Musk στο κοινό που παρακολούθησε την ομιλία του στη Βασιλική Αερολέσχη του Λονδίνου. Σημείωσε μάλιστα ότι το εισιτήριο για ένα ταξίδι στον Κόκκινο Πλανήτη είναι σχετικά φθηνό. «Η τιμή του εισιτηρίου πρέπει να είναι αρκετά χαμηλή ώστε οι περισσότεροι άνθρωποι στις ανεπτυγμένες χώρες που είναι περίπου στα 40 θα έχουν τη δυνατότητα να αποταμιεύσουν χρήματα και να κάνουν το ταξίδι,» αναφέρει.

Τα πρώτα που θα κατευθυνθούν στον Άρη θα πρέπει να είναι μηχανήματα που θα παράγουν λίπασμα, οξυγόνο και μεθάνιο από την ατμόσφαιρα του πλανήτη και θα φέρουν στην επιφάνεια τον υγρό πάγο σε έναν μεγάλο ενισχυτή. Επίσης, θα μεταφερθούν τα υλικά δομής για την κατασκευή διάφανων θόλων ώστε να καλλιεργηθούν γήινα φυτά. Ο Μusk ήδη εργάζεται πάνω στην κατασκευή ενός επαναχρησιμοποιήσιμου πυραύλου που, φήμες λένε ότι, θα πάρει το όνομα MCT – Mass Cargo Transport ή Mars Colony Transport.

Η αποικία μπορεί να φθάσει τους 80,000 κατοίκους, αλλά και τους 100,000 αν ήθελε κάποιος, όταν ο συνολικός πληθυσμός της Γης είναι περίπου 8 εκατομμύρια. Η αποικία όμως δεν πρόκειται να φθάσει στο έδαφος του Άρη αν δεν υπάρχει και οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση. «Μερικά χρήματα πρέπει να δοθούν και από εκεί για την ίδρυση μίας βάσης στον Άρη, για να μπουν τα θεμέλια στη βάση.

Το ίδιο ακριβώς έγινε και για τις Αγγλικές αποικίες στην Αμερική όπου το κόστος ήταν αρκετά υψηλό για να ξεκινήσουν τα πράγματα. Όμως με το που θα δημιουργηθούν τακτικές πτήσεις προς τον Άρη, μπορεί τότε να μειωθεί το κόστος στο μισό εκατομμύριο δολάρια για να μετακομίσει κάποιος στον Άρη. Τότε, θεωρώ ότι θα υπάρξουν πολλοί άνθρωποι που θα θελήσουν να αγοράσουν κάτι που θα το θεωρούν σαν λογική επιχειρηματική κίνηση» τονίζει ο Musk.

Έτσι λοιπόν, ενώ άνθρωποι και φυτά φαίνεται να βρίσκουν το δρόμο τους για τον Άρη, δεν φαίνεται ότι θα ισχύσει κάτι τέτοιο για τις αγελάδες και τα κοτόπουλα. Η PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) έστειλε επιστολή στον Musk τονίζοντάς του ότι κάθε αποστολή που θα φθάσει στον Άρη με σκοπό τον εποικισμό θα πρέπει είναι χορτοφαγική. «Θα είμαστε στο σωστό δρόμο, στη νέα μας πια βιόσφαιρα, αν εξασφαλίσουμε ότι οι πύραυλοι που θα φθάσουν στον Άρη θα έχουν μόνο χορτοφαγικές τροφές και ότι οι έποικοι του Άρη θα δεσμευθούν να ακολουθήσουν μία χορτοφαγική διατροφή με τον ερχομό τους εκεί» αναφέρει η επιστολή.

Σε απάντηση που έστειλε ο Musk ανέφερε ότι υποστηρίζει την ελεύθερη επιλογή σε κάθε μελλοντική αποικία στον Άρη και ότι είναι πιθανόν οι έποικοι να σιτίζονται με πράσινες τροφές επειδή χρειάζεται περισσότερη ενέργεια και χώρος για τη δημιουργία οποιασδήποτε φάρμας στον πλανήτη.

Πηγή: terrapapers.com




Μοιραστείτε τη σελίδα στο:
Facebook | Twitter